Kaksi suomalaista kilpaili Bydgoszczissa junioreiden MM-kilpailuiden välierissä keskiviikon iltakilpailuissa.

Liedon Parman Valtteri Kalliokulju paransi 110 metrin aitajuoksun välierissä tyynessä säässä alkuerien vastatuulitulostaan 0,22 sekuntia 13,90:een. Omassa erässään Kalliokulju oli kuudes ja yhteistuloksissa 19:s. Eurooppalaisista juoksijoista Kalliokulju oli kuudenneksi nopein.

Välierien nopein oli vielä kolme vuotta tähän ikäluokkaan alaikäinen Jamaikan superlahjakkuus De´Jour Russell, joka paransi ennätystään 0,35 sekuntia aikaan 13,20. Epätasaisen eränjaon vuoksi finaaliin päästiin ajalla 13,70, mutta finaalista karsiuduttiin ajalla 13,58.

Naisten 800 metrillä Suolahden Urhon Saija Seppä johti rohkeasti välieräänsä ensimmäisen kierroksen aikaan 62,79. Loppukirissä hän jäi seitsemänneksi, mutta juoksi ennätyksensä 2.07,91. Oman isänsä Rauno Sepän valmentama lahjakkuus nousi samalla naisten sarjankin Suomen vuositilastossa neljännelle tilalle.

Lähde: SUL-tiedote