Rion yli 900:n olympiauimarin joukossa nähdään kahdeksan suomalaista, joista kolme avaa urakkansa heti avauspäivänä.

Matias Koski ui 400 metrin vapaauinnin kolmannessa alkuerässä seitsemästä. Koski on tilastotuloksellaan erän nopein.

– Tämä on ollut hyvä kausi minulle. EM-Lontoon jälkeen olen treenannut kovaa Atlantassa ja odotan olevani täällä kauden parhaassa kunnossa, Koski sanoo Suomen Olympiakomitean tiedotteessa.

Koski on lajin osanottajalistan tilastoissa sijalla 34. ajalla 3.49,37, joka on miehen ennätys viime joulukuulta. Antti Kasvion matkan SE on 3.47,81. Kauden kärkitulos on Australian Mack Hortonin 3.41,65.

Kahdeksan parasta alkuerien aikaa oikeuttaa illan finaaliin. Koski ui Riossa myös sunnuntaina 7.8. 200 metrin vapaauinnin.

Tanja Kylliäinen on mukana 400 metrin sekauinnissa. Hän ui heti ensimmäisessä alkuerässä, jossa on hänen lisäkseen vain kaksi muuta uimaria.

– Minulle on iso asia olla olympiaurheilija. Jäin niukasti ulos Lontoosta, joten nyt tuntuu sitäkin paremmalta. Valmistautuminen on sujunut hyvin joten nyt vaan uinti kerrallaan eteenpäin, Kylliäinen toteaa.

400 metrin sekauinnissa SE-nainen on osanottajalistan tilastoissa sijalla 33. ajalla 4.47,73. SE 4.47,07 on vuodelta 2014. Kauden kärkiaika maailmanssa on Unkarin Katinka Hosszun 4.29,89. Kahdeksan parasta alkuerien aikaa oikeuttaa illan finaaliin.

MM-mitalisti Matti Mattsson on tositoimissa kakkosmatkallaan 100 metrin rintauinnissa. Mattsson ui toisessa alkuerässä ykkösradalla. Mattssonin tilastoaika on erän seitsemänneksi paras.

– Rio on ollut tähtäimessäni jo 6 vuotta. Joka päivä olen paiskinut töitä, 30 tuntia viikossa. En ole tehnyt sitä kevyin tavoittein. Lähden aina voittamaan, ja totta kai myös Jarno Pihlavan SE-aika on myös tavoitteena heti avauslajissa, Mattsson paaluttaa.

Kakkoslajissaan 100 metrin rintauinnissa Mattsson on osanottajalistan tilastoissa sijalla 36. ajalla 1.01,32. Jarno Pihlavan 16 vuotta vanha SE on 15 sadasosaa Mattssonin ennätystä parempi. 16 parasta alkuerien aikaa oikeuttaa illan välieriin, välierien kahdeksan parasta aikaa finaaliin.

Lähde: Sport.fi