Suvi Mikkonen lähtee hakemaan Riosta mitalia taekwondosta 57-kiloisten sarjasta.

Lontoon olympialaisissa viidenneksi sijoittuneella Mikkosella on avausottelussa vastassa kokenut brasilialainen Julia Vasconcelos ja raivokkaasti suosikkiaan kannustava kotiyleisö.

Mikkonen odottelee turnauksen alkua luottavaisena. Matkustuksen ja aikaeron rasitukset on levätty pois Rion urheilijakylässä ja ottelukunto on viritelty oman harjoitusvastuksen kanssa.

– Viikko täällä on oltu. Vähän kesti, että kroppa tottui näihin oloihin. Viimeiset kaksi päivää on mennyt treeneissä tosi hyvin, Mikkonen sanoo.

Mikkosen avausottelu on torstaina klo 15.

– Avausvastustaja on aika pitkä, mutta on pudottanut paljon painoa tähän sarjaan. Veikkaan, että tässä sarjassa se on heikompi kuin ylemmässä sarjassa, Mikkonen arvioi.

Brasilialaisen kaatuessa toiselle kierrokselle vastaan tulee voittaja otteluparista Nikita Glasnovic SWE – Caroline Marton AUS. Kaksi voittoa tietäisi välieräpaikkaa ja jo vähintään keräilyeriin pääsemistä.

Olympiataekwondossa finalisteille hävinneet ottelijat pääsevät keräilyeriin, joista kaksi parasta selviää pronssiotteluihin välierien häviäjiä vastaan.

Lähde: Sport.fi