Kuopion Satamassa viikonlopun aikana pelattu beach volleyn Trust Kapital Open päättyi norjalaisjuhliin. Miesten kolmoisvoiton lisäksi naisten sarjan ykkössija meni niin ikään Norjaan.

Ida Sinisalo ja Niina Ahtiainen urakoivat Kuopion turnauksessa peräti seitsemän ottelun verran. Tämä kannatti, sillä kaksikko kiipesi tappiokaavion kautta aina loppuotteluun saakka. Finaalipaikka varmistui sunnuntaiaamun 21-13, 21-19 voitolla norjalaisparista Oda Ulveseth / Ingrid Lunde.

Finaalissa tuli kuitenkin tappio. Norjalaispari Victoria Kjolberg / Ane Hjortland oli liian kova. Voitto meni Norjaan kahdessa erässä 21-12, 21-16.

– Välierä oli meiltä virheetöntä ja rentoa. Pelaaminen oli koko ajan helppoa. Finaalissa sideout ei ollut omalla tasolla. Lisäksi vastustaja sai syötöllä rikottua meidän vastaanottoa, jonka jälkeen en päässyt hyökkäämään tarpeeksi hyvin. Sijoitukseen olemme silti tyytyväisiä, Sinisalo summasi.

Toisessa välierässä Riikka Lehtonen ja Taru Lahti hävisivät hieman yllättäen norjalaisparille Victoria Kjolberg / Ane Hjortland. Suomalaisilla oli toisen ja kolmannen erän lopussa omat mahdollisuutensa, mutta finaalipaikka kariutui niukkaan 1-2 (21-7, 23-25, 18-20) tappioon.

Naisten pronssiottelua ei pelattu norjalaisparin loukkaantumistapauksen vuoksi, joten Lehtonen ja Lahti sijoittuivat lopulta kolmanneksi.

Pekka Piippo ja Jyrki Nurminen kokivat välierässä 16-21, 13-21 tappion Christian Sorumille ja Anders Molille. Suomalaiset venyttivät pronssipelin aina kolmanteen erään saakka, mutta paukut eivät aivan riittäneet murtamaan vahvaa norjalaisrintamaa.

Miesten loppuottelussa viime viikolla Itävallan FIVB Major -turnauksessa viidennen sijan napanneet Sorum ja Mol jatkoivat kovaa tahtiaan myös finaalissa. Kuopion turnauksen ykkössija heltisi 21-17, 21-19 voitolla Henrik Molista ja Mathias Bernstenistä. Loppuottelun pelaajat tunsivat ennestään toisensa erityisen hyvin.

– Loppuottelu oli hyvää ja viihdyttävää peliä molemmilta joukkueilta. Yleisö näytti nauttivan tunnelmasta ja pitkistä palloralleista. On mukava pelata omaa veljeä ja serkkua vastaan. Heitämme katseita verkon läpi ja naureskelemme välillä toistemme suorituksille, iloinen Anders Mol kertoi.

Hienosti järjestetty Trust Kapital Open -tapahtuma sai pelaajilta ja yleisöltä paljon kehuja. Lämmin ja pääosin aurinkoinen kesäsää keräsi tapahtumapäällikkö Tatu Säisän mukaan Kuopion Satamaan neljän päivän aikana noin 13 000 kävijää. Turnaus kuului NEVZA:n eli Pohjois-Euroopan Lentopalloliiton kiertueeseen.

Lähde: Lentopalloliitto