Lapinlahden Vedon Sampo Lehtola voitti Äänekoskella miesten keihäänheiton tuloksella 81,88. Lehtola nousi Suomen vuositilastossa kolmanneksi olympiakisoissa heittävän Ari Mannion ohi.

Tulos on 27-vuotiaan Lehtolan uran toiseksi pisin. Hän kohensi kauden parastaan kahdella ja puolella metrillä. Lehtolan ennätys on viiden vuoden takainen 83,77.

Toholammin Urheilijoiden Teemu Wirkkala heitti kakkoseksi tuloksella 76,59. Tuore 22-vuotiaiden Suomen mestari Äänekosken Urheilijoiden Jami Kinnunen oli kolmas tuloksella 75,19. Hän jäi vaivaisen sentin nuorten SM-kilpailuissa heittämästään ennätyksestä.

Sormunen kukisti Ruotsin Flinkin ja muut suomalaiset

Tohmajärven Urheilijoiden Oona Sormunen voitti naisten keihäänheiton tuloksella 57,54. Toiseksi sijoittui Ruotsin Sofi Flink, joka voitti neljä vuotta sitten 19-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja kolme vuotta sitten 19-vuotiaiden Euroopan mestaruuden.

Kolmanneksi tuloksella 55,65 kiskaisi Seinäjoen seudun Urheilijoiden Jenni Kangas. Kotimaan tilastoykkönen (60,98) Simpeleen Urheilijoiden Heidi Nokelainen (54,17) oli tällä kertaa neljäs.

Kangas on tilastokakkonen, olympiakisoissa heittävä Tampereen Pyrinnön Sanni Utriainen kolmonen ja Sormunen neljäs.

Suomen mestari Ollikainen hyppäsi 748

Miesten pituushypyn voitti hallitseva Suomen mestari Helsingin Kisa-Veikkojen Roni Ollikainen tuloksella 748. Ollikainen on kovassa Suomen vuositilastossa tuloksella 784 vasta viidentenä.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Johanna Salmela linkosi naisten moukarinheitossa parhaana suomalaisena toiseksi tuloksella 64,45. Kalevan kisojen kahdeksankertainen mestari Soinin Sisun Merja Korpela jäi kolmanneksi tuloksella 62,15.

Kilpailun voitti Ruotsin Ida Ström tuloksella 66,25. Ström on naisten painonheitossa tuloksella 22,56 maailman kaikkien aikojen tilastossa 20:s.

Vilppulan Veikkojen Laura Rautanen voitti naisten korkeushypyn tuloksella 181. Rautanen on kotimaan vuositilastossa neljäs tuloksella 184. Äänekosken Urheilijain 15-vuotias Arttu Mattila hyppäsi korkeutta 204. Hän on hypännyt tänä kesänä ikäkausiennätyksen 207.

Lähde: Suomen Yleisurheiluarkiston tiedote