Sandra Eriksson jätti Rion olympiastadionin harmissaan ja hämmentyneenä 3000 metrin esteiden alkuerän jälkeen.

Hänelle kävi samaan tapaan kuin Amsterdamin EM-kisojen finaalissa, kropasta katosi mystisesti puhti.

– Ennen juoksua kaikki tuntui hyvältä. Luulin olevani ennätyskunnossa. En tiedä mitä tapahtui. Jaksoin 2-3 kierrosta sitten voimat katosivat, Eriksson totesi.

Juoksussa mentiin avauskilometrin 9.20:n vauhtia. Eriksson pysyi matkasta reilun 1000 metriä, mutta sen jälkeen alkoivat vaikeudet. Maaliin hän tuli eränsä 15. sijalla ajalla 9.56,77. Aikavertailusta jatkoon vaadittiin 9.30,54.

– Kolme kierrosta ennen maalia mietin jo keskeyttämistä, mutten ole koskaan keskeyttänyt ja päätin siksi jatkaa, Eriksson sanoi.

Erikssonilla on kevään ja kesän aikana ollut kiusana allergia. Sen hoitoon hän sai hiljattain uudet lääkkeet. Juoksijan mukaan allergia on kuitenkin yksi vaihtoehto selitykseksi sille, miksi voimat katosivat, vaikka harjoitusten perusteella kunto on hyvä.

– Tiedän, ettei se nyt ollut päästä kiinni vaan kropasta, Eriksson sanoi.

Alkuerien nopein oli Bahrainin Ruth Jebet. Bahrainia edustava kenialaistaustainen juoksija on matkan mestariehdokkaita. Hän pinkoi soolona erävoiton kovalla ajalla 9.12,62. Kenian Beatrice Chepkoech oli alkuerien toiseksi nopein. Hän viiletti erävoiton ajalla 9.17,55.

Lähde: Yleisurheilu.fi