Suomalaispurjehtijoiden torstai Rion olympialaisissa ei sujunut aivan toivotulla tavalla.

Naisten RS:X:ssä Tuuli Petäjä-Sirénin päivä alkoi synkästi, kun kilpasisko rikkoi häntä ylämerkillä, ja avaus lässähti pannukakuksi.

Hän sisuuntui toiseen lähtöön ollen 3:s ja päivän päättävässä kolmannessa lähdössä suomalainen sijoittui 12:nneksi. Kilpailun kokonaistilanteessa Petäjä-Sirén on nyt 8:s ennen kolmea viimeistä lähtöä ja mahdollista mitalilähtöä.

– En ehtinyt ensimmäisessä lähdössä kymmenen minuutin aikarajan sisällä maaliin, sillä vastustaja rikkoi minua vastaan ylämerkillä. Harkitsin protestia, mutta sitä ei kannattanut tehdä, sillä olympiasääntöjen mukaan minun olisi pitänyt kaatua. Ehkä ei olisi pitänyt pysytellä kaikin voimin pystyssä, nainen pohti.

– Kisa alkaa huomenna kunnolla, kun meillä on kolme tavallista lähtöä ennen mitalilähtöä. Kärjen suuntaan en onneksi hävinnyt juurikaan pisteissä. Peli on auki, Petäjä-Sirén jatkoi.

Tapio Nirkko aloitti päivän terävästi purjehtien maaliviivalle Finnjollissa koko porukan kolmantena. Toisessa lähdössä suomalainen koki jälleen harmittavan vastoinkäymisen, kun peräsin rikkoutui, eikä hän selviytynyt maaliin. Kokonaistuloksissa Nirkko on nyt 14:s.

– Tämä on välineurheilua, ja välineet voivat mennä rikki. Nyt meni peräsinlapa poikki. Tarkastan joka aamu ja lähtöjen jälkeen välineet. Mitään ei ollut näkyvissä, vaan peräsin napsahti kerrasta. Se on sama kuin ottaisit ratin pois autosta. Mulla on ollut hyvä perusfiilis purjehduksessa, ja onneksi on vielä neljä lähtöä jäljellä, Nirkko kertoi.

Ruusuisesti ei sujunut Joonas ja Niklas Lindgrenilläkään 470-luokan toisena kisapäivänä. Vaikeissa olosuhteissa kaksikolle jäi kouraan sijoitukset 23 ja 18. Yhteistuloksissa veljekset ovat nyt 21:s venekunta.

– Ulkoradalla oli raskasta ja isoa 3-4-metristä aallokkoa. Raju päivä. Tämä keli on meidän heikko kohtamme, emmekä ole saaneet siinä lupaavia tuloksia aikaiseksi. Kaaduimme vielä toisessa lähdössä. Mitalit saa nyt unohtaa, mutta taistelemme loppuun asti kelpo sijoista. Toki kisan alku on pettymys, miehet tuumivat.

Lähde: Sport.fi