Vakavasta käsivammasta toipuneen Rami Hietaniemen ei pitänyt pystyä enää painimaan, mutta niin vain sisupussi kuntoutti itsensä ja taisteli tiensä Rion olympiamolskille.

Hietaniemi valloitti kisalipun Rio de Janeiroon sijoittumalla viidenneksi Las Vegasin MM-matolla syyskuussa 2015.

– Mies on taas parsittu matolle, tällä kertaa ei mitään massiivisia ongelmia ole ollut, mutta aina jotain pientä, se kuuluu lajiin. Kaksi arvomitalia on taskussa, joten aina sitä odottaa, että pystyy painimaan sillä samalla tasolla, kun isoihin kisoihin lähtee, Hietaniemi sanoo.

Mukana oleva tiivis tukijoukko ja painiperhe ovat tehneet valmistautumisesta helpompaa. Taustalta löytyy muun muassa Ateenan olympiahopeamitalisti Marko Yli-Hannuksela.

– Siitä on ollut apua että tuttu tiimi on ollut täällä mukana, Myhi (Marko Yli-Hannuksela) valmentaa minua ja Teroa, joten ollaan ikään kuin oman seuran porukalla olympialaisissa.

Hietaniemen avausvastustajaksi arpa heitti itävaltalaisen Amer Hrsustanovicin, jonka suomalainen voitti viimeksi vuoden 2011 MM-kisoissa. Miehet painivat alustavan aikataulun mukaan noin klo 17 Suomen aikaa.

Lähde: Sport.fi