Tanja Kylliäisen päämatka Rion olympiauinneissa päättyi pieneen pettymykseen, kun uinti ei kulkenut Kylliäisen odottamalla tavalla. Kaksisatasen sekauinnin jarruksi muodostui selkäuintiosuus.

Olympialaisensa upeasti SE-ajalla 400 metrin sekauinnissa aloittanut Kylliäinen ei yltänyt uudelle sekuntiluvulle päämatkallaan 200 metrin sekauinnissa. Ensimmäiset olympialaiset päättyivät hänellä uran viidenneksi parhaaseen suoritukseen.

– Aika ei ollut mitä odotin. Uintiin nähdenkin oletin, että aika olisi ollut kovempi. Tosi raskas uinti kuitenkin, Kylliäinen kertoi.

Tulos oli 2.14,97, mikä uupui hänen Suomen ennätyksestään 0,77 sekuntia. Samaan 2.14 ja yläosien kasaan hän on ampunut useasti. Sijoitus oli 25:s, ja välieriin olisi tarvittu varsin tasokas 2.13,01.

– Ärsyttää etten uinut nyt edes A-rajaa (2.14,26), Kylliäinen puhisi.

Väliajoistaan hän bongasi heti ongelman:

– Selkäuintiosuus ratkaisi, se oli heikko, yritin säästellä jalkoja selkäuinnissa, mutta perhonen ennen sitä söikin energioita jaloista liikaa. Ja perhonen oli kyllä tosi hyvä (29,10). Rintauinti oli hyvä (38,81). Vapaauinti tyydyttävä (31,94).

Päämatkalle oli Kylliäisen mukaan selvästi vaikempi lähteä kuin avauslajiin. Hän oli kiitollinen, että sai uida 400 metrin sekauinnin kisojen alussa.

– Jännitin kyllä ennen tätä päämatkaa enemmän kuin 400:lla, Kylliäinen myönsi.

Hänen urakkansa Riossa summaantui kahdesti 25. sijaan ja yhteen Suomen ennätykseen. Kisakokemukseen Kylliäinen oli kuitenkin erittäin tyytyväinen, ja hänen uintijoukkueestaan mukana olikin peräti seitsemän uimaria eri maista, ja mikä tärkeintä, oma valmentaja Arthur Albiero.

Lähde: Uimaliitto