Keihään olympiakarsinta ei sujunut suomalaisittain toivotulla tavalla. Antti Ruuskanen eteni ainoana suomalaisen finaaliin asti.

Suomalaisten pelin A-karsintaryhmässä avasi Tero Pitkämäki, joka ei pystynyt parhaimpaansa Rion myöhäisillassa. Hänen paras noteerauksensa kantoi 79,56, joka syntyi viimeisellä kolmannella heitolla. Tällä tuloksella hän oli oman ryhmänsä 10:s, mutta kokonaistuloksissa 21:s.

– Harjoituksissa vähän pääsin eteenpäin, mutta heittäminen oli vielä liian vaihtelevaa. Vähän hätäiseksi meni tekeminen, tekniikka kaatui ja tulos jäi tuollaiseksi. Potentiaalia heitoissa oli, mutta olisi vaan saanut tekniikan korjattua, niin olisi voinut keihäs lentääkin.

Leikkaushoitoa vaatinut reiden lähentäjän jänteen vamma vaikutti keväällä merkittävästi olympiavuoden valmistautumiseen.

– On se tietysti iso tekijä, kun maalis-, huhti- ja toukokuu meni vamman kanssa tapellessa. Ne ovat meille heittäjille aika tärkeitä kuukausia. Siinä se rakennetaan se heitto. Se näkyi siinä, että heitot olivat hirveän vaihtelevia. Välillä meni hyvin, sitten tippui tulos kymmenen metriä, vaikka heittäessä tuntui ihan samalta. Tuttu varmuus puuttui sieltä.

Pitkämäki aikoo vielä jatkaa kauttaan Rion olympialaisten jälkeenkin.

– Heitän tänä vuonna vielä pari kisaa, pohjalainen lopetti.

Ari Mannion kohtalona oli niin ikään karsiutuminen. Hänen parhaansa kantoi Rion illassa 77,73, joka oikeutti koko porukan 27:nteen tilaan.

– Mitä kovempi paikka, sitä helpommin sortuu, kun ei ole heitto tarpeeksi varmalla pohjalla, Mannio pohti.

– Ensimmäisessä olisi ollut potentiaalia, mutta aika raakasti lähti kyntämään. Kaksi muuta olivat aika pehmoisia. Yritin kisan aikana saada heiton loppua rennommaksi, mutta käsi varasti entistä raa’emmin.

Antti Ruuskanen oli karsinnassa 11:s (uutinen).

Karsinnan ykkönen oli Trinidad ja Tobagon Keshorn Walcott (88,68) ja viimeisenä miehenä loppukilpailuun eteni Argentiinan Braian Toledo (81,96). Keihäsfinaali heitetään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 02:55 alkaen Suomen aikaa.

Lähde: Sport.fi