Järvenpään Kehäkarhujen Akseli Saurama voitti nuorten potkunyrkkeilyn MM-hopeaa Irlannin Dublinissa.

Ensimmäisellä kierroksella alle 71-kiloisissa otellut Saurama kaatoi Venäjän Egor Murzinin ja semifinaalissa Portugalin Paolo Branco oli vailla mahdollisuuksia suomalaisen prässissä. Finaalissa vastaan asettui isäntämaa Irlannin hallitseva nuorten Euroopan mestari Peter Carr.

Pitkä, hyvin liikkuva ja vasenkätinen Carr osoittautui liukkaaksi vastustajaksi ja iski terävästi vastaan Sauraman painostukseen. Suomalainen paransi otteitaan erä erältä ja ottelun lopussa Carr sai varoituksen rikkomisesta, mutta pistevoitto jäi Irlantiin.

Suomen toinen edustaja Espoon Kehähaiden Tino Saarikangas voitti sarjassaan alle 63,5kg ensimmäisellä kierroksella Valko-Venäjän Andrei Chihileichykin. Toisella kierroksella Moldovan Petru Morar osoittautui tarkemmaksi ja Saarikankaan sijoitukseksi tuli 5.-8.

Dublinissa järjestettyihin potkunyrkkeilyn nuorten MM-kisoihin osallistui yhteensä 1374 urheilijaa 47 eri maasta. Suomen joukkueen huoltajina toimivat Juha Saurama ja Petteri Maunu. Sami Savo toimi tuomaritehtävissä.