Amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestari on jälleen Helsinki Roosters. Sonera Stadiumilla lauantai-iltana pelatussa SM-finaalissa eli Vaahteramaljassa Roosters kaatoi runkosarjavoittaja Seinäjoki Crocodilesin lukemin 0–10 (0–7). Mestaruus on Roostersin viides peräkkäinen.

Ottelu pelattiin runsaassa vesisateessa, mikä aiheutti molempien joukkueiden pallonkäsittelylle hankaluuksia. Märästä pelistä kärsi varsinkin Crocodiles, jonka vahvimmaksi aseeksi arvioitu heittopeli ei toiminut odotetusti.

Roosters siirtyi ensimmäisellä ensimmäisellä puoliajalla 0–7 -johtoon keskushyökkääjä Jaycen Spearsin touchdownilla ja Onni Juvosen lisäpistepotkulla. Toisella puoliajalla nähtiin ainoastaan yksi pistesuoritus, kun Juvonen onnistui kolmen pisteen arvoisessa kenttäpotkumaalissa.

Roostersin puolustus pelasi erinomaisen ottelun ja erityisesti ottelun parhaana palkittu linjamies Aleksi Aitala esiintyi vahvasti.

– Puolustuksemme osalta pelisuunnitelmamme meni aivan nappiin, Roostersin päävalmentaja Juha Hakala kehui joukkojaan. – Toki sade siinä auttoi, mutta varsinkin, kun pääsimme 10 pisteen johtoon, siirtyi koko ottelun halllnta meille.

Amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestaruudesta pelattiin nyt 37. kerran. Roosters on ylivoimaisesti Suomen menestynein joukkue, sillä helsinkiläisseuralle mestaruus oli 19.

Lähde: Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto