Ei kulkenut Petteri Salosen peli keilailun World Cupin kahdeksan parhaan jokainen jokaista vastaan otteluissa samaan malliin kuin viimeisessä karsinta- ja eilisessä jatkopelissä.

Kahdeksasta ottelustaan hän voitti kaksi ja teki tulostakin vain 1472. Näillä aineksilla Salonen putosi kuudenneksi ja ulos kisahuipennuksesta eli neljän parhaan pudotuspeleistä.

Kärkikaksikko, Kiinan Wang Hongbo ja Ruotsin Martin Larsen, pelasivat hyvin ja etenevät TV-peleihin. Larsen oli vahvassa vireessä. Hän keilasi tulosta eniten, 1756, ja voitti kuusi ottelua. Pitkään johtanut Hongbo sai väistyä johtopaikalta ja luovuttaa sen Larsenille.

Petteri Salosen tavoin neljän kärkiryhmästä ulos joutui taipumaan myös Australian Sam Cooley. Päivän saldokin oli lähes sama kuin Petterillä, tulosta 1460 ja kaksi voittoa. Australialaisen neljäs sija vaihtui seitsemänteen.

– Mielialat eivät niin korkealla ole, koska ei tällaisia paikkoja tule enää. Kroppa ja pää tuntuivat heti aamusta vähän kankealta ja siihen päälle pari huonoa tilannetta, niin siitä ei oikein peliä taas saanut käymään. Koko ajan kyllä töitä tehtiin ja yritettiin saada heitto kasaan, mutta vaikeaahan se on tietty paineen alla sekä olosuhteessa, kun ei aivan omalla mukavuusalueella olla, Salonen kertoi.

Salosen ja Cooleyn romahdettua neljän parhaan jatkopeleihin nousivat Slovenian Anze Grabrijan ja Irlannin Christopher Sloan, joka jo eilen teki komean nousun kahdeksan parhaan joukkoon.

Naisten neljän parhaan huipentumaan etenivät kärkikvartetissa ennen matseja olleet Singaporen Bernice Lim, USA:n Danielle McEwan ja Ruotsin Jenny Wegner. Englannin Lisa John sen sijaan taipui kolmannelta tilalta ulos ja kolmantena jatkoon nousi kahdeksantena matseihin lähtenyt Malesian Syaidatul Afifah.

John jäi Wegneristä 43 pistettä. Kaikki jatkoon yltänyttä naista voittivat viisi peliä. Eniten tulosta, 1739 teki Afifah. Yli 1700 venyivät myös Lim ja McEwan, Wegner keilasi 1645.

Lähde: Keilailuliitto