Vesa Harmaakorpi jatkaa Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtajana. Harmaakorven kolmas kausi liiton johdossa vahvistui seurakokouksessa Helsingissä. Harmaakorvella ei kokouksessa ollut vastaehdokkaita.

Harmaakorpi, 55, on siviiliammatiltaan Lappeenrannan teknillisen yliopiston tuotantotalouden professori.

Alkavan kaksivuotiskauden haasteet ovat Harmaakorven mukaan meneillään oleva liiton valmennusjärjestelmän uudistus sekä liiton hallintorakenteiden perusteita rukkaava muutostyö.

– Yleisurheilu on viime vuosina ollut alisuorittaja kasvukeskuksissa. Siellä kyky tuottaa aikuishuippuja on ollut heikko. Tähän pyritään vastaamaan valmennusorganisaation muutoksilla, joka nojaa pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Jyväskylän kaupunkivalmennuskeskuksiin, Harmaakorpi sanoo.

Harmaakorven mukaan uudistuksella tähdätään yhtä lailla siihen, että pienten seurojen ja paikkakuntien edellytykset tuottaa hyviä yleisurheilijoita säilyvät.

– Erityisen tärkeää on, ettei nyt sössitä kultaista sukupolvea, eli näitä nuoria jotka toivat viime kesänä 17-vuotiaiden EM-kisoista seitsemän mitalia ja 19-vuotiaiden MM-kisoista kolme, Harmaakorpi muistuttaa.

Lähde: Suomen Urheiluliitto