Katri Lindeqvist on valittu seuraavaksi kahdeksi vuodeksi Suunnistusliiton huippu-urheilupäälliköksi.

Lindeqvistin vastuulla on liiton huippu-urheilutoiminta. Lindeqvist seuraa tehtävässä suunnistusmaajoukkueen päävalmentajaksi siirtynyttä Petteri Kähäriä.

– Lindeqvistillä on entisenä huippu-urheilijana vahva ymmärrys urheilun vaatimuksista. Hän on myös tehnyt hyvää käytännön työtä seuravalmennuksen puolella, mikä onkin yksi liiton uusista painopisteistä, Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki kiittelee.

Lindeqvist on entinen huippusuunnistaja, jonka meriiteissä on muun muassa MM-viestikulta vuodelta 2008. Lindeqvist on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri, minkä lisäksi hän on kouluttautunut valmentajaksi.

Viimeiset neljä vuotta Lindeqvist on toiminut Turun Suunnistajissa nuorten valmennuspäällikkönä ja hän on ollut myös vetämässä nuorten maajoukkuesuunnistajien leirejä. Lindeqvist on toiminut myös muutaman nuorten maajoukkuetason urheilijan henkilökohtaisena valmentajana.

Lindeqvist aloittaa tehtävässä välittömästi.

– Aloitan tehtävässä innokkain ja odottavin mielin. Nautin haasteisiin tarttumisesta ja haluan olla rakentamassa huipulle tähtääville suunnistajille mahdollisimman mutkatonta polkua nuorista aikuisiin. Minulla on vahva kontakti kenttään, mikä auttaa pysymään ajanhermolla, mutta ymmärrän myös hyvin huippujen arjen, Lindeqvist kertoo vahvuuksistaan.

Paimiossa asuva Lindeqvist kilpailee edelleen aktiivisesti ja edustaa seuratasolla Turun Suunnistajia.

Lähde: Suunnistusliitto