Uusi ja uudistunut maailmancup-kausi polkaistiin käyntiin torstaina Saksan Cottbusissa. Mukana suomalaisista ovat Tomi Tuuha renkailla sekä hypyssä, Juho Kanerva hevosella sekä Sakari Vekki permannolla.

Osakilpailu aloitettiin tänään permannon, hevosen ja renkaiden karsinnoilla, ja finaaliin pääsee joka telineellä kahdeksan parasta. Cottbusin osakilpailu on kovatasoinen ja mukana on monia huippunimiä. Suomalaiset nappasivat kuitenkin upeasti kaksi paikkaa lauantain finaaleihin, Kanerva hevoselta sekä Tuuha renkailta.

Tuuha taituroi itsensä renkailla sijalle 7. pistein 13,800.

– Sarja sujui aivan ok, ei ollut kuitenkaan parasta antiani. Sijoitukseen pitää kuitenkin olla tyytyväinen, kun finaaliin pääsin. Ihan hyvä päivä oli tänään, mutta voimaosissa ja alastulossa pieniä virheitä. Niistä saan toivottavasti vielä nipistettyä 0,5 pistettä lisää lauantain finaalissa. Nyt keskityn huomiseen hyppykarsintaan ja lähden siihen finaalipaikka tähtäimessä, tuumasi Tuuha totisena.

Kanerva voimisteli hevoselta pisteet 13,866 ja vei viimeisen finaalipaikan, sijoittuen karsinnoissa siis sijalle 8.

– Ihan hyvä sarja, muutamia pieniä virheitä jäi vielä korjattavaksi ylihuomisen finaaliin. Huolimattomuudesta ne johtuivat ja pitäisi olla helposti korjattavissa. Kirkkaimpaan kärkeen en taida mahtua, sillä mukana on Euroopan kovimpia tekijöitä, mutta omaa hyvää suoritusta lähden tekemään, totesi Kanerva kilpailun jälkeen.

Vekki jätti permantosarjansa kesken kaaduttuaan alun volttisarjassa ja loukattuaan lievästi polvensa. Vekin pisteet jäivät siten hyvin alhaisiksi 4,0 ja sijoitus karsinnan viimeinen, 13.

Uudistunut maailmancup-kausi jatkuu aina vuoteen 2018 asti, jolloin viimeinen osakilpailu käydään maaliskuussa Dohassa, Qatarissa. Varsinainen maailmancup koostuu kahdeksasta osakilpailusta, jonka lisäksi järjestetään useita Challenge Cup -osakilpailuja.

Telinekohtaisesta maailmancupista on kaudella 2018-2020 mahdollisuus karsiutua myös Tokion Olympialaisiin. Jokaisen telineen maailmancup-voittaja lunastaa itselleen tuolloin paikan mukaan Olympialaisiin. Nyt käynnistyvä kausi on vielä uuden järjestelmän testausta, mutta seuraavasta kaudesta (2018–2020) odotetaan erityisen kovatasoista maailman kärkinimien taistellessa Olympiapaikoista.

Perjantaina suomalaisten kisat jatkuvat, kun Tuuha taistelee hypyn finaalipaikasta.

Lähde: Voimisteluliitto