Lentopallon Euro-ottelut jatkuvat tällä viikolla neljän suomalaisjoukkueen osalta CEV Cupissa. LP Salo pelaa toisen osaottelun kotikentällään, kun taas kaikki kolme miesten joukkuetta esiintyvät vieraskentillä.

Suomalaiskvartetista ennakkoon ahtaimmalla on toiseen osaotteluun lähdettäessä Raision Loimu, joka hävisi ensimmäisen pelin kotonaan montenegrolaiselle Budvanska Budvalle 2-3- Näin raisiolaisilta vaaditaan suoraan jatkopaikkaan vähintään 3-1 -voittoa tai jatkoerään 3-2 -voittoa.

Hurrikaani ja VaLePa voittivat avausosat selkeäasti 3-0, joten lähtökohta on Bulgariassa ja Serbiassa heille erinomainen: kaksikin erävoittoa riittää jatkopaikkaan ja vähintäänkin jatkoerä on jo varmistettuna.

LP Salon haki puolestaan naisten puolella 3-0 -vierasvoiton viime viikolla Kroatiasta, joten lähtökohta on vielä miesten joukkueitakin parempi.

Jos suomalaisjoukkueet etenevät seuraavalle kierrokselle, vastustajat ovat:
LP Salo: HPK, Suomi
Hurrikaani-Loimaa: Diatec Trentino, Italia
Raision Loimu: GFC Ajaccio, Ranska
VaLePa: Gentofte Volley, Tanska

Lisäksi suomalaisten naisten joukkueista ovat kentillä myös Roosa Koskelon Nova Branik Maribor keskiviikkona kotonaan Paris St. Cludia vastaan (avausosa Mariborille vieraissa 3-0) ja Saana Koljosen Rote Raben Vilsbiburg vieraissa Jedinstvo Stara Pazovaa vastaan (avauosa Vilsbiburgille 3-1).

Miesten puolella Elviss Krastinsin ja Sauli Sinkkosen Callant Antwerpen pelaa Kroatiassa Mladost Kastelaa vastaan keskiviikkona (avausosa Antwerpenille 3-1)

Suomalaisjoukkueiden viikon Euro-ottelut

Miesten CEV Cup
Ti 20.12. 19:00 Budvanska Rivijera Budva, Montenegro – Raison Loimu (avausosa Budvalle 3-2)
Ke 21.12. 18:00 Nis, Serbia – VaLePa (avausosa VaLePalle 3-0)
To 22.12. 20:00 Dobrudja Dobrich, Bulgaria – Hurrikaani-Loimaa (avausosa Hurrikaanille 3-0)

Naisten CEV Cup
Ke 21.12. Klo 19:00 LP Salo – Mladost Zagreb, Kroatia (avausosa LP Salolle 3-0)

Lähde: Lentopalloliiton tiedote