Ruka toimii tälläkin kaudella freestylehiihdon kumparelaskun maailmancupin avausnäyttämönä.

10. joulukuuta käytävään kilpailuun odotetaan noin sataa urheilijaa 15 eri maasta. Suomesta mukana on seitsemän miestä: Jimi Salonen, Topi Kanninen, Miska Mustonen, Jussi Penttala, Olli Penttala, Riku Voutilainen ja Johannes Suikkari. Heistä kaksi viime mainittua, Voutilainen ja Suikkari, starttaavat uransa ensimmäiseen maailmancup-kilpailuun.

Päävalmentaja Janne Lahtela odottaa innolla ja positiivisin tunnelmin joukkueensa panosta kilpailussa, joka käynnistää samalla olympiakarsinnat vuoden 2018 Etelä-Korean Pyeongchangin kisoihin.

– Treenikausi on sujunut hyvin, kaikki ovat terveinä ja hyvässä kunnossa. Meillä on hyvä combo, kun joukkueessa on muun muassa viime kauden kumparecupin viides eli Salonen ja myös kaksi ensikertalaista, Suikkari ja Voutilainen.

Lahtelan mukaan jokaisella suomalaisilla on mahdollisuudet päästä onnistuessaan noin 60 osallistujan joukosta 16 laskijan finaaliin.

– Kyllä se on mahdollista. Ensikertalaisilta varsinkin se vaatii nappionnistumiset, mutta saumat siihen on. Toki jokainen jätkä sinne lähtee haastajana, kukaan ei pidä finaalipaikkaa itsestään selvyytenä.

Lähde: Ski Sport Finland