Amerikkalaisen jalkapallon maajoukkueen kapteeni Arttu Tennberg, 26, palaa Itävallan mestarijoukkueesta Swarco Raidersista takaisin SM-sarjaan eli Vaahteraliigaan ja pelaa kesällä 2017 kasvattajaseurassaan Porvoo Butchersissa.

Edellisen kerran Tennberg pelasi Suomessa kaudella 2014 ja on tuon jälkeen pelannut Raidersin lisäksi myös Dresdenissä Saksan liigaa. Saksan pääsarjassa Tennberg pelasi myös vuonna 2013.

– Kävimme neuvotteluja eri joukkueiden kanssa Euroopasta ja Suomesta. Innsbruckissa kävin myös syysleirillä. Lopulta kuitenkin tuntui siltä, että Porvoo on se paikka, jossa haluan pelata nyt, Tennberg kertoo.

Porvoolaisjoukkueen hyökkäyksen valmentaja Kristian Lind on tyytyväinen saadessaan Tennbergin taidot ja kokemuksen käyttöönsä.

– Arttu on pelipaikallaan huikean hyvä pelaaja, yksi Euroopan parhaista, Lind tiivistää.

– Vahva, tekninen, erittäin liikkuva ja fiksu. Pystymme muokkaamaan pelikirjaamme Artun henkilökohtaisten taitojen ja vahvuuksien johdosta.

Urallaan 14 maaottelua pelannut hyökkäyksen keskimmäinen linjamies Tennberg on Vaahteraliigassa edustanut ainoastaan Butchersia. Vuosina 2009 ja 2010 voitetun Suomen mestaruuden lisäksi Tennberg on valittu Vaahteraliigan all stars -joukkueeseen vuosina 2009–2012 ja 2014 eli aina, kun on Vaahteraliigassa pelannut.

Lähde: Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto