Suomen miesten 4×100 metrin vapaauintiviestin joukkue kellotti uuden Suomen ennätyksen ja oli vähällä selviytyä MM-finaaliin lyhyen radan MM-uinneissa Kanadan Windsorissa.

Ari-Pekka Liukkonen, Matias Koski, Andrei Tuomola ja Riku Pöytäkivi uivat kymmenenneksi aikaan 3.13,06, vain 0,17 sekuntia viimeisestä finaaliin edenneestä joukkueesta.

Kyseistä lajia on uitu maajoukkueella harvakseltaan, ja SE oli 3.19,00 vuodelta 1992. Seurajoukkueidenkin SE oli maajoukkuetta parempi, 3.15,50.

Liukkonen ui avausosuuden aikaan 48,51 jääden omasta Suomen ennätyksestään melkein sekunnin. Joukkueen vauhdikkain oli Koski toisella osuudella kovalla ajalla 47,63. Tuomola ja ankkuri Pöytäkivi syttyivät hyvään viestivauhtiin.

Liukkonen ja Tuomola aloittivat MM-kilpailunsa 100 metrin rintauinnilla. Tuomola ylsi korkeammalle kauden parhaallaan 59,25. Vaikka Tuomola jäikin omasta ennätyksestään melko tuntuvasti, 0,85 sekuntia, oli tulos kuitenkin hänen neljänneksi paras kautta aikain, ja paras aika neljään vuoteen. Sijoituksekseen helsinkiläinen sain 32:nnen.

Liukkonen jäi Tuomolasta 0,35 sekuntia ja kuusi sijaa. Tuomolan tapaan hänkin ui ensi kertaa tällä kaudella alle minuutin, mutta jäi viime vuotisesta ennätyksestään 0,75 sekuntia. 38. sijan tuonut 59,60 oli Liukkoselle uran viidenneksi paras. MM-välieriin vaadittiin 58,18.

Fanny Teijonsalon avauslaji oli 100 metriä selkäuintia. Floridassa opiskeleva ja treenaava espoolainen ui aikaan 1.01,27, mikä riitti 39. sijaan. Hänen ennätyksensä on 59,72 viime vuoden EM-uinneista. Kun Mimosa Jallow joutui jättämään Windsorin MM-kisat väliin, on Teijonsalo yksi vaihtoehto korvaamaan selkäuintiosuuden uimaria naisten sekauintiviesteihin,

Lähde: Uimaliiton tiedote