Naisten sekauintiviestin alkuerät sunnuntaiaamuna MM-kisoissa jäivät Hanna-Maria Seppälän viimeiseksi uinniksi maajoukkueessa, tietenkin ankkuriosuudella.

Suomen finaalisaldo ei kasvanut MM-uintien päätöspäivänä Windsorissa. Jenna Laukkanen ja Silja Känsäkoski, sekä naisten 4×100 metrin sekauintiviestijoukkue jäivät alkueriin.

Laukkanen ei yltänyt ennätysvauhtiinsa 200 metrin rintauinnissa. Laukkasen viimeksi 13 kuukautta sitten lyhyellä radalla uima laji sujui aikaan 2.22,09. Hänen Suomen ennätyksensä on 1,34 sekuntia parempi. Aivan ennätysaikaan ei olisi tarvinnut yltääkään loppukilpailua ajatellen, kun USA:n Lilly King vei viimeisen finaalipaikan ajalla 2.21,17. Laukkasen sijoitus oli kymmenes.

Silja Känsäkoski jäi Laukkasesta neljä sijaa ja reilut pari sekuntia. Oululaisen aika oli 2.24,19. Hänen oma ennätyksensä on myös nuorten Suomen ennätys vuodelta 2014, 2.22,56. Vaasan SM-uinneissa kauhottu kauden paras on kuitenkin hyvin lähellä hänen ennätystään, eikä parantunut Windsorissa.

Naisten 4×100 metrin sekauinnin viestijoukkue oli Mimosa Jallowin poisjäännin johdosta MM-altaassa hieman poikkeuksellisella kokoonpanolla. Laukkanen ui Jallowin harteilla olleen selkäuintiosuuden, ja onnistui siinä hyvin kellottaen uuden oman ennätyksensä 59,92.

Sitten Känsäkoski vastasi rintauintiosuudesta lentävällä ajalla 1.05,84. Emilia Bottas ui perhososuuden lukemiin 1.00,63. Seppälän oli lopuksi aika hypätä uransa viimeisen kerran arvokisa-altaaseen, ja tuloksena oli ankkuriosuuden aika 53,82.

Seppälä pysäytti Suomen kellon aikaan 4.00,21. Pari vuotta sitten MM-finaalin kuutossijaan oikeuttanut Suomen ennätys jäi tällä kertaa vajaan viiden ja puolen sekunnin päähän ja sijoitus oli 12:s.

Lähde: Uimaliitto