Sprintteri Eetu Rantala pyyhälsi hallikauden avauksessaan 60 metrin ennätyksensä 6,70. Tulos sivuaa SUL:n tulosrajaa Euroopan hallimestaruuskilpailuihin ja on kuluvan hallikauden kotimainen kärkitulos.

Pudasjärven Urheilijoita edustava Rantala juoksi tuloksen Oulu-hallissa Pohjois-Pohjanmaan hallimestaruuskilpailuissa. Toiseksi sijoittui Oulun Pyrinnön pikajuoksulahjakkuus Samuel Purola ajalla 6,88, joka sivuaa hänen kauden parasta tulostaan.

– En olisi uskonut, että ensimmäisessä kisassa menee noin hyvin. Juoksussa oli vielä kömpelö alku. Könysin ensimmäiset 30 metriä, kun tuli niin etukenoinen lähtö. Meinasi mennä tasapaino, Rantala huokaili.

Rantala juoksi 60 metriä jo alkuerissä 6,78 ja finaalissa 6,70, joka rikkoi hänen entisen ennätyksensä 0,03 sekunnilla ja nosti hänet kotimaan kaikkien aikojen tilastossa jaetulle yhdeksännelle sijalle.

Rantalan mukaan kauden avaus ei ollut mikä tahansa kilpailu, kun vieressä oli tukun hyviä aikoja talven mittaan juossut 16-vuotias huippulupaus Samuel Purola.

– Kyllä se toi ehdottomasti kunnon kisan tunnun. Tämä ei todellakaan ollut mikään soitellen sotaan -kilpailu, Rantala sanoi.

Jukka Vähäkankaan valmentaman Rantalan vauhdin taustalla on ehjä harjoituskauden puolikas. Viime vuosina Rantalan vauhtia ovat kiusanneet selän välilevyn pullistuman esiasteen pitkä kuntoutus sekä mykoplasma. Nyt Jyväskylässä liikuntatiedettä opiskelevalla juoksijalla on kaikki kunnossa.

– Fyysiset ominaisuudet ovat hyvällä tasolla, Rantala totesi hiljattain.

Rantala voitti vuoden 2014 Kalevan kisoissa kaksoismestaruuden 100 ja 200 metrillä. Hän kilpailee seuraavan kerran viikonvaihteessa Jyväskylässä.

(Lähde: Yleisurheilu.fi)