Mestaruusnyrkkeilijä Juho Tolppolan toukokuisen paluuottelun vastustaja vaihtuu. Tässä kymmeneräiseksi suunnitellussa ottelussa Tolppolan oli määrä kohdata alun perin Valko-Venäjän Sergei Gulyakevich, mutta nyt vastustajaksi on nimetty Unkarin Gyorgy Mizsei Jr.

Tolppola palaa kahden vuoden tauon jälkeen nyrkkeilykehään lauantaina 13. toukokuuta Vantaan Energia Areenalla. Kyseessä on samalla Tolppolan uran 25-vuotisjuhlaottelu.

Unkarilainen Mizsei Jr on entinen Unkarin kevyensarjan mestari, joka saavutti keväällä 2014 uransa toistaiseksi merkittävimmän saavutuksensa voittamalla kevyensarjan EU-mestaruuden Italiassa vieraskehässä Brunet Zamoraa vastaan.

Tuon ottelun myötä nopeakätinen unkarilainen on päässyt kahdesti ottelemaan Euroopan mestaruustittelistäkin Italian Emiliano Marsilia vastaan, mutta kärsi näissä otteluissa ensin pistetappion ja sen jälkeen 7. erän keskeytystappion.

Lähes 50 ottelun mittaisen ammattilaisuransa aikana Mizsei Jr on kohdannut muun muassa kolme ammattinyrkkeilyn maailmanmestaria: Anthony Crollan, Terry Flanaganin ja Scott Harrisonin. Heistä vain Harrison onnistui lyömään, tuolloin vasta kahdeksatta ammattilaisotteluaan käyneen, unkarilaisen keskeytyskuntoon.

Gyorgy Mizsei Jr on otellut ammattilaisena kerran aiemmin Suomessa. Viime joulukuussa Salossa järjestetyssä ammattilaisillassa hän saavutti pääottelussa 8-eräisen ratkaisemattoman Jarkko Putkosen kanssa.

Tolppola on kotikaupungissaan Vantaalla pidettävän ottelutapahtuman itseoikeutettu päätähti. Kahdesti EM- ja EU-titteleistä iskenyt vantaalainen oli Amin Asikaisen ohella toinen keulakuva vuonna 2006 alkaneessa Vain Mestaruus Kelpaa -projektissa, joka nosti suomalaisen ammattinyrkkeilyn uudelleen laajaan medianäkyvyyteen.

Koko ottelutaukonsa ajan tiukasti harjoitellut Tolppola on asettanut tavoitteekseen vielä viimeisen yrityksen Euroopan huipulle ja uskoon entisen Euroopan Unionin mestarin kohtaamisen jo heti 10-eräiseksi suunnitellussa välisarjan (67,5kg) paluuottelussa tukevan tätä tavoitetta.

Lähde: Spring Break