Kaisa Mäkäräinen hiihti kärjessä Oberhofin maailmancupin 12,5 kilometrin kilpailussa ensimmäiselle ampumapaikalle. Sitten tapahtui jotakin täysin omituista.

Mäkäräinen ampui peräti neljä pummia, vaikka ampumaolot olivat mainiot. Hän jäi kilpailussa viimeiseksi ja oli kärjestä peräti 1.34 minuutin päässä. Peli hyviin sijoituksiin näytti menneen.

Toisella makuupaikalla Mäkäräinen paukutti kuitenkin vakuuttavasti nollat ja oli 24:s 1.12 kärjestä. Kun kolmanteen ammuntaan tultiin, ero kärkeen oli enää 52 sekuntia ja sija 15. Ensimmäisessä pystyammunnassa Mäkäräinen ampui hyvällä tahdilla neljä laikkaa alas, mutta viimeinen jäi tauluun. Sija oli noussut jo 12:nneksi, mutta ero kärkeen kasvoi taas 1.12:een. Kakkossijaan ero oli kuitenkin enää 49 sekuntia.

Viimeiseen ammuntaan tultaessa Mäkäräinen oli noussut jo kahdeksanneksi, ero komostilaan oli enää 25 sekuntia. Mutta kun ei kulje niin ei kulje: Mäkäräinen ampui viimeiseltä paikalta kaksi ohi ja putosi jälleen sijalle 16 peräti 2.02 kärjestä.

Mäkäräinen tuli kuitenkin lopun(kin) todella kovaa ja nousi peräti sijalle kahdeksan. Eroa voittajaa Gabriela Koukalovaan oli 1.39.

Suomalainen ampui kilpailussa eniten sakkoja yhdessä Ranskan Marie Dorin Habertin kanssa. Voittaja Koukalova ampui nollat, joten suomalaisen hiihtovauhti oli uskomattoman kovaa. Kun yksi sakkokierros on mitaltaan noin 150 metriä, hiihti Mäkäräinen kilpailussa yli kilometrin enemmän kuin voittaja.