LP Viesti otti historiansa kymmenennen naisten lentopallon Suomen Cupin mestaruuden sunnuntaina Hämeenlinnassa. Tomi Lemminkäinen johti joukkueensa voittoon viisieräisessä jännitysnäytelmässä 3-2 (15-25, 25-22, 25-16, 23-25, 15-11). Mestaruus oli salolaisille nyt kolmas perättäinen.

LP Viesti oli finaalissa jo kolmannentoista kerran perättäin. Kaikkiaan salolaisjoukkue on ollut poissa finaalista vain kerran viimeisen 16 vuoden aikana. Hämeenlinnalaiset nähtiin nyt finaalissa yhdennentoista kerran, HPK:n nimellä neljännen.

Finaalin hallinta vaihtui todella useasti ja vahvasti puolelta toiselle iltapäivän aikana. Lopulta mestareiden tärkeimmäksi lenkiksi nousi 18-vuotias Ronja Heikkiniemi (24/+13), jonka peli lähti kulkemaan kolmannessa erässä. Ottelupallon torjui kenttään ja mestaruusjuhlat aloitti 17-vuotisjuhliaan samalla viettänyt Saana Lindgren. HPK:n tehokkain oli 24/+16 tehnyt Piia Korhonen.

– Totta kai olen erittäin tyytyväinen peliin. Altavastaajana lähdettiin otteluun, kun takana oli erissä 12-0 HPK:lle. Pelaajien kanssa käytiin läpi niitä juttuja, että todellinen finaali nähtiin jo eilen ja haluttiin näyttää, että tänään oli se todellinen finaali. Laitapelaajat pystyivät tänään ensimmäisen kerran tällä kaudella haastamaan HPK:n laitahyökkääjät. Puolustuspeli oli toinen ratkaisun avain. Meille on tullut aika paljon roskaa niskaan tällä kaudella, vaikka ollaan liigassa toisena. Ensimmäisessä erässä tuli tyly tappio, mutta siitä pystyttiin nousemaan ja se näytti, että me ollaan kovia. Olen monta kertaa cupin voittanut, mutta kyllä tämä on makein mestaruus. Arvostamme Suomen Cupia ja niin arvostavat muutkin seurat, vaikka muuta väitetään. Kaikki haluavat voittaa tämän. Tämä cupin viikonloppu näytti, että ensi keväänä on monta joukkuetta tavoittelemassa Suomen mestaruutta, valmentaja Lemminkäinen sanaili.

(Lähde: Lentopalloliitto)