HKV:n Roni Ollikainen löi alkutahdit Belgradin EM-halleihin tavoittelevien miespituushyppääjien hallikaudelle.

Ollikainen ponkaisi kauden kotimaisen kärkituloksen 767 Helsingissä.

– Hyvä, terävä fiilis. Vaikea kilpailu, kun ensimmäiset kolme hyppyä menivät puolessa tunnissa ja viimeiset kolme 15 minuuttiin, Ollikainen kertaili Nåidin pm-kilpailua Liikuntamyllyssä.

Ollikaisen tulos jää kaksi senttiä hänen vuonna 2011 ponkaisemastaan halliennätyksestä. Helsingissä kilpailun paras hyppy syntyi heti ensimmäisellä kierroksella.

– Juoksuteho oli hyvä, mutta kahdessa viimeisessä askeleessa on vielä hiomista. Se tulee kisojen kautta, Ollikaista valmentava Harri Laiho arvioi suojattinsa kauden avausta.

Ollikainen, 26, oli loukkaantumisen takia käytännössä sivussa kauden 2015, mutta ponnisti viime kesänä 784 ja kilpaili täyden kauden. Se sai jatkoksi hyvin menneen syksyn harjoituskauden.

– Ihan suunnitelmien mukaan on menty. Ja nyt on kiva päästä hyppäämään hallikausi. Kilpailujen kautta saa sen lopputerävyyden juoksuun ja lankulle, Ollikainen totesi.

Tulosraja Belgradin EM-halleihin on 790. Niin pitkälle Ollikainen on hypännyt viimeksi 2014 ja silloinkin ulkoradoilla ja myötätuulessa.

– Se ei tunnu mahdottomalta. Olen saanut tehtyä hyvin kaikki tärkeät hyppyharjoitukset syksyn mittaan, Ollikainen sanoo.

Lähde: Yleisurheilu.fi