Ilkka Tuomisto avasi Suomen hiihtäjien osalta mitalisaldon parahiihdon MM-kisoissa Saksan Finsteraussa pystyhiihtäjien perinteisen kisassa. Hyvällä suksella matkassa ollut suomalainen painoi hienon päivän päätteeksi hopealle.

Parahiihdon tuore MM-hopeamitalisti Tuomisto kuvaili torstain kisaa kovaksi niin kelin kuin maastonkin puolesta. Kuten tuloksestakin voi päätellä, oli suomalaisen päivä raskaista olosuhteista huolimatta loistelias.

– Jaksoin kohtuu hyvin loppuun asti ja pystyin ohittamaan viimesillä kilometreillä vielä Japanin (Yoshihiro) Nitan, joka oli liki puoli minuuttia edellä kuusi kilometriä ennen maalia. Hän jäi lopulta 12 sekuntia minulle, Tuomisto kertoi mitalit ratkaisseista hetkistä.

Luonnollisesti tyytyväisen oloinen Tuomisto jakoi upean hopeakisan päätteeksi kiitosta huollolle. Myös mies itse oli loistavassa kunnossa.

– Loistava päivä kaiken kaikkiaan, kyllä voi olla todella tyytyväinen omaan tekemiseen niin kuin myös huoltoon, joka teki taas loistavaa työtä ja suksi toimi hyvin.

Maailmanmestaruuden voitti talven aikana jo aiemminkin väkevästi esiintynyt Ukrainan Igor Reptjukh. Tuomiston jälkeen kolmannen podium-paikan otti siis Japanin Nitta.

Saksan MM-kisat jatkuvat hiihdon osalta kilpailuiden päätöspäivänä sunnuntaina.

Lähde: Hiihtoliitto