Parahiihtäjä Ilkka Tuomisto oli paras suomalainen sunnuntaina päättämällä lajin MM-kisat Saksan Finsteraussa seitsemänteen sijaan pystyhiihtäjien keskimatkalla.

Tuomisto sivakoi parahiihdon MM-kisojen pystyhiihtäjien päätösmatkalla seitsemänneksi. Suomalaisen etenkin alku keskimatkalla oli hyvä, mutta muutamien kilometrien jälkeen Tuomiston matkaan tuli mutkia.

– Alkuun oli hyvää kyytiä, mutta kolmen – neljän kilometrin kohdalla alkoi säären etuosa puutua, eikä hiihdosta oikein tullut mitään. Todennäköisesti sijoitus ei olisi juuri parantunut, kun ero seuraavaan oli kuitenkin sen verran iso, suomalainen summasi.

Tuomisto otti torstaina Saksan laduilla MM-hopeaa. Kaikkiaan viikko on sujunut mallikkaasti, joka antaakin hyvää potkua kohti loppukautta.

– Hyvä viikko kuitenkin kokonaisuudessaan ja oma kulku oli hyvällä mallilla, sekä huollon puolelta onnistuttiin erinomaisesti viikon aikana. Maailmancupin kisat jatkuvat vielä maaliskuussa Etelä-Koreassa ja Japanissa, josta lähdetään hakemaan hyviä hiihtoja kokonaiskilpailun osalta, suomalainen tiivisti menneen sekä valotti jo tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Keväästä tulee Tuomiston osalta juurikin maailmancupissa jännittävä.

– Kakkossija olisi vielä mahdollista ottaa. Tällä hetkellä olen kolmantena 29 pistettä perässä kakkossijaa.

Päätöspäivän muista suomalaisista kelkkahiihtäjä Sini Pyy oli kilpailussaan 10:s, näkövammaisissa Inkki Inola ja Rudolf Klemetti puolestaan päätyivät peräkkäisille sijoille 18 ja 19.

Lähde: Hiihtoliitto