Squashin SM-mitalit jaetaan tulevana viikonloppuna Espoossa.

Squashin SM-kisat on pelattu 47 kertaa ja niistä Olli Tuomisella on 16 kultaa. Ensimmäinen tuli vuonna 2000 ja sen jälkeen se livahti ohi vain vuonna 2015, kun voiton vei Henrik Mustonen.

Tuominen on mitalijahdissa myös nyt, kun kisat pelataan viikonvaihteessa Espoossa.

– On uskomatonta, mutta totta, että tämä on yksi parhaimmista kausistani maailmalla, sanoo Tuominen, jolla on meneillään 21. ammattilaisvuosi.

Tuomisen ranking on vuosien kuluessa toki pudonnut ja on nyt 51., kun hän parhaimmillaan oli syksyllä 2006 listan 13. Se ei miestä kuitenkaan pahemmin haittaa.

– On vaan edelleen niin siisti fiilis ja on makeeta pelata hyvin. Se vaan ruokkii eteenpäin. Valtaosa peleistä ja reissuista on ollut tosi mieluisia ja osaan nykyisin ottaa tämän kaiken vähän rennomminkin, Tuominen kertoo.

SM-kisojen jälkeen Tuominen pakkaa taas kassit ja jatkaa maailmalle. Vuorossa on kaksi kisaa USA:ssa, mutta hän palaa kotimaahan uudelleen huhtikuun lopussa, kun Suomi viiden vuoden tauon jälkeen isännöi EM-kisoja.

Tuominen täyttää keväällä 38 vuotta ja julkisuudessakin on ollut keskustelua, jäisikö tämä kausi Tuomisen viimeiseksi kansainvälisillä areenoilla.

– Nyt on sellainen fiilis, että vedetään kerta kiellon päälle. Fiilis vaan on niin hyvä, että näillä näkymin jatkan vielä yhden kauden, Tuominen summaa.

Lähde: Järjestäjien tiedote