Suomen naisten salibandymaajoukkue aloitti MM-karsintaturnauksensa Italian Celanossa odotetulla tavalla, kun Italia kaatui maalein 23-1.

Suomen parhaana palkittu Nina Rantala sivusi kolmella maalillaan ja neljällä maalisyötöllään maaotteluiden yhden pelin piste-ennätystä.

Italia sinnitteli ilman takaiskua lähes kolme minuuttia, sitten kaksossisko Karoliinan tavoin syntymäpäiväänsä juhlineen Elina Kujalan osuma avasi hanat. Suomi vei heti avauserän 8-0, ja jännitettävää jäi vain siinä, montako maalia Suomi tekisi.

Ottelussa pari läpiajoakin hukanneen Italian ainokainen nähtiin kolme ja puoli minuuttia ennen loppua, kun nollakulmasta sutaistu pallo pomppi Suomen puolustajan jaloista maalivahti Tiltu Siltasen taakse.

– Ihan hyvät fiilikset. Valmistettiin joukkue hyvin ja pelaajat tulivat hyvällä asenteella, vaikka tiedettiin, että ollaan kovempi joukkue kuin vastustaja, Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen mietti.

– Pallolliseen peliin oli pelisuunnitelma, joten toteutettiinkin hyvin kaksi erää. Viimeisessä alettiin ilmeisesti miettiä tehopisteitä, kun peliin alkoi tulla oikomista.

Torstaina Suomi kohtaa Venäjän.

Lähde: Salibandyliitto