Bakun telinevoimistelun maailmancupissa voimisteltiin ensimmäinen finaalipäivä päätökseensä. Mitaleista taisteltiin naisten hypyssä ja eritasonojapuilla sekä miesten permannolla, nojapuilla ja renkailla.

Rosanna Ojala Tampereen Sisusta voimisteli hyppyfinaalissa. Ojalan hypyn sijoitus 8. ja pisteet 12,233.

– Karsinnasta nappasin viimeisen finaalipaikan ja tavoitteena oli nostaa sijoitusta pari pykälää. Tein molemmat hypyt seisomaan, mutta virhevähennyksiä tuli reilusti. Pisteet jäivät matalammaksi kuin karsinnassa, mutta olen kuitenkin tyytyväinen finaalipaikasta. Nojapuilla minulla olisi ollut mahdollisuus päästä finaaliin ensimmäiseltä varasijalta, kun toinen kiinalaisista ei voinutkaan kilpailla. He eivät kuitenkaan kertoneet asiasta, vaan pelasivat hieman likaista peliä. Toisaalta tämä nostattaa kilpailuhenkeä jatkoon, summasi Ojala finaalien jälkeen.

Miehistä Espoon Telinetaitureiden Oskar Kirmes kisasi permannolla. Vasta jalkansa kuntoon saanut Kirmes kaatui ensimmäisessä volttisarjassa, jonka seurauksena taistelutahto hieman laski ja loppusarja ei sujunut parhaaseen malliin. Kirmeksen sijoitus 7. ja pisteet 12,000.

Rengasfinaalissa voimisteli Kirmeksen lisäksi Tomi Tuuha Voimisteluseura Helsingistä. Tuuha voimisteli finaalissa saman sarjan kuin karsinnassa ja sijoitus myös karsinnan tavoin 6. Tuuhan pisteet 13,300. Kirmes voimisteli perussiistin sarjan ja sijoitus heti Tuuhan takana sijalla 7. pistein 13,233.

– Sain pidettyä kuudennen sijan, olen siihen tyytyväinen. Yritin parantaa sarjan siisteyttä, mutta tuomarit tekivät kuitenkin hieman enemmän virhevähennyksiä kuin karsinnan sarjasta. Nyt keskityn huomiseen hyppyfinaaliin, jonne lähden mitalijahtiin, analysoi Tuuha.

Sunnuntaina Bakun osakilpailu viedään päätökseen ja suomalaisväriä nähdään miesten hyppyfinaalissa, kun mitaleista taistelevat Tomi Tuuha sekä Jyväskylän Voimistelijoiden Heikki Saarenketo.

Lähde: Voimisteluliitto