Suomalaisnaisten panos oli vahva Krasnojarskin ensimmäisellä henkilökohtaisella matkalla hiihtosuunnistuksen MM-kisoissa.

Salla Koskela otti pronssia ja Mirka Suutari hiihti kuudenneksi. Hyvää kokonaispanosta täydensivät Marjut Turunen kymmenennellä ja Milka Reponen kahdennellatoista sijalla. Kisan voitti Ruotsin Tove Alexandersson ja toinen oli isäntämaan Venäjän Polina Frolova.

Pronssimitali oli Koskelalle uran ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali, ja samalla myös näiden kisojen toinen, kun hän hiihti jo aiemmin sprinttiviestissä pronssille Ville-Petteri Saarelan kanssa.

– Suoritus oli ihan hyvä, mutta tein pieniä virheitä jonkin verran. Osasin odottaa vaikeaa kisaa ja sitä se kyllä olikin. Otin heti alussa rohkeasti oion, mutta onneksi se meni hyvin, ja pystyin sitten pitämään yllä hyvää hiihtovauhtia. Kyllä tämä lämmittää, ja seuraaviin kisoihin voi startata taas hieman rennommin, iloitsi mitaliinsa tyytyväinen Koskela.

Miehet askeleen perässä

Suomalaismiehiä ei nähty tänään palkintosijoilla mutta kymppijoukkoon hiihtivät Tero Linnainmaa kahdeksannella ja Ville-Petteri Saarela kymmenennellä sijalla. Toinen aikuisten MM-kisojen ensikertalainen Jyri Uusitalo oli 17. ja Tuomas Kotro 19.

Miesten mestaruus meni niukasti Ruotsin Ulrik Nordbergille vajaan kahden sekunnin erolla ennen Venäjän Andrei Lamovia.

Päävalmentaja Jarkko Urpalainen oli tyytyväinen mitaliin ja naisten kokonaispanokseen.

– Tämä oli naisten päivä ja etenkin Mirka yllätti taas. Miehet olivat vähän takamatkalla mutta eivät ajallisesti kuitenkaan kaukana. Ville-Petteri valitsi tänään vähän vääränlaisen suksen, mutta keskimatkalle lähdetään taas paremmista asemista, analysoi Urpalainen.

Lähde: Suunnistusliitto