Salla Koskela oli jälleen päivän suomalaismenestyjä Krasnojarskissa Venäjällä hiihtosuunnistuksen MM-kisoissa.

Koskela otti kisojen kolmannen pronssimitalinsa keskimatkan kilpailussa, ja kärkikolmikko oli täsmälleen sama kuin edellispäivänä sprinttikilpailussa. Ruotsin Tove Alexandersson voitti selvällä erolla ja Venäjän Polina Frolova oli toinen yli puolitoista minuuttia Alexanderssonia hitaampana.

Suomalaisista kymppijoukkoon ehtivät Koskelan lisäksi Marjut Turunen kahdeksannella ja Milka Reponen kymmenennellä sijalla. Mirka Suutari oli kahdestoista ja Mira Kaskinen kahdeksastoista.

Naisten keskimatkalla tarjottiin monipuolista ja vaativaa hiihtosuunnistusta.

– Alussa oli sprintistäkin tuttua hyvin tiheää urastoa ja paljon pienien valintojen paikkoja. Lopussa olikin sitten enemmän korkeuseroa ja vauhdikkailla laskuosuuksilla tuli vähän kiirettä suunnistamisen kanssa, kertoi pronssimitalisti Koskela.

Koskelalle keskimatka oli jo kolmas perättäinen kisapäivä, mutta huomenna naiset pitävät lepopäivää kun miehet hiihtävät vastaavasti keskimatkan.

– Siinä lopun ylämäessä alkoi kyllä painaa ja kolme kisaa tuntua kropassa. Ihan täydellinen suoritus ei ollut, mutta on tämä mahtavaa kun perustaso riittää näin korkealle, ja mitali kelpaa aina, iloitsi Koskela.

Kahdeksanneksi hiihtänyt Turunen oli toinen suomalaisonnistuja tänään ja vain puolen minuutin päässä kuuden parhaan joukosta.

– Suoritus oli sellainen perushyvä ja fyysisesti vähän virkeämpää menoa kuin eilen sprintissä. Muutama reitinvalinta ei tänään täysin onnistunut, mutta korjaamalla sellaiset top6-sijoitus on ihan hyvä tavoitetaso seuraaville matkoille, kertoi Turunen.

MM-kilpailut jatkuvat perjantaina miesten keskimatkalla, ja lauantaina sekä naiset että miehet hiihtävät pitkän matkan.

Lähde: Suunnistusliitto