Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen jätti Belgradin EM-hallit halli-SE:n, seitsemännen sijan ja Lontoon elokuisten MM-kisojen tulosrajan kera. Mahdollisuuksia oli myös 17 metrin ylitykseen. Se onnistuikin kerran, mutta yliastutulla hypyllä.

– Se neljäs hyppy oli kilpailun pisin. Läksin siinä riskillä hakemaan pitkää hyppyä, mutta se meni rikki. Sen enempää en sitä halua spekuloida, kun se oli yliastuttu, Lipsanen sanoi.

Lipsasen kolmas hyppy kantoi 16,84. Se on halli-SE ja rikkoo MM-tulosrajan neljällä sentillä. Edellinen halli-SE oli 16,76 ja se oli Lipsasen omissa nimissä pohjoismaisesta hallimaaottelusta.

Lipsasen Belgradin sarjassa oli 16,72, 16,74 ja 16,79 kantaneet hypyt. Niissä lankulle jäi varaa, joten Lipsasen taso kilpailussa oli 16,80:n päällä.

– Varsinkin se lämmitti mieltä, että perustaso saatiin nostettua tuonne asti, Lipsanen tunnusti.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten hyppääjä iloitsi, että vielä SM-halleissa kiusana olleita yliastuttuja tuli vain yksi. Myös kisaviritys valmentaja Petri Ruotsalaisen johdolla meni nappiin.

– Nyt oli lämmittelystä lähtien virkeä olo kropassa. Voi sanoa, että oli paras tunne hypätä koko hallikausi huomioiden. Tästä on hyvä jatkaa kesää kohti, Lipsanen totesi.

Portugalin 32-vuotias konkari Nelson Evora ponnisti kilpailun voiton kauden parhaallaan 17,20. Italian nelikymppinen Fabrizio Donato ja karsinnassa pitkälle lentänyt Saksan Max Hess olivat toinen ja kolmas 17,13 ja 17,12 kantaneilla hypyillä.

– Kaikkiaan neljä miestä yli 17 metriä. Kävi niin kuin ennustelin. Tilastot eivät kertoneet totuutta, Lipsanen tuumi.

(Lähde: SUL)