Suomen nelikko Jarkko MäättäAntti AaltoLauri AsikainenVille Larinto hyppäsi 11:nneksi mäkihypyn maailmancupin kauden viimeisessä joukkuekilpailussa Planican HS225-mäessä.

Kauden viimeisessä joukkuekisassa parhaiten suomalaisista onnistui Jarkko Määttä, jonka hyppy lensi tasan 200 metriin. Myös Antti Aalto ja Ville Larinto hätyyttelivät 200 metrin viivaa 198,5 ja 197,0 metrin loikilla. Lauri Asikaisen siivu puolestaan lensi 171,5 metriä.

– Ei pystynyt ihan huippusuoritukseen, pitäisi nauttia lentämisestä enemmän. Mutta perustaso oli, ihan OK hyppäämistä, aika tasaista. Siinä mielessä ihan OK, mutta olisihan sitä halunnut pidemmälle lentää, 200 metrin rajan puhkaissut Määttä tuumi.

– Se vaatisi vähän onnistumisia ja tuuria, ei sattunut tänään, maailmancupissa parhaana suomalaisena 50:ntenä oleva Määttä lisäsi.

Suomen pisteet 547,9 toivat lopulta 11:nnen sijan maailmancupin kauden viimeisessä joukkuemäessä.

– Vaikka ei tuloksissa näy, on menty eteenpäin ja otettu askelia. Ainakin itsellä on tällä hetkellä, jos vertaa vaikkapa vuoden takaiseen, niin todella paljon parempi tilanne lähteä kesäkauteen. Talvi meni vähän omien virheiden takia tosi pahasti pilalle. Nyt on henkisesti ja fyysisesti paremmassa kunnossa. Odotan innolla kesän treenejä ja ensi talvea, vielä ensi viikonloppuna Taivalkoskella pikkumäen SM-kisoissa hyppäävä Määttä huomautti.

Kovatasoisen kisan voiton Sloveniassa nimiinsä kuittasi ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ollut Norja. Saksa oli kakkonen ja Puola kolmas.

Maailmancupin kausi huipentuu sunnuntaina kauden viimeiseen henkilökohtaiseen kisaan.

(Lähde: Hiihtoliitto)