Amerikkalaisen jalkapallon maajoukkuehyökkääjät Micky Kyei, 24, ja Sebastien Sagné, 23, ovat solmineet jatkosopimukset Saksan pääsarjassa pelaavan Dresden Monarchsin kanssa.

Vuosi sitten nopea suomalaiskaksikko oli avainroolissa koko Saksan mestaruussarjan eli GFL:n vaarallisimmassa heittohyökkäyksessä. Sisempänä laitahyökkääjänä pelannut Kyei otti liigassa eniten kiinniottoja (82) ja laitahyökkääjä Sagné puolestaan teki joukkueestaan eniten pisteitä (128). Kaksikko oli Monarchsin parhaimmistoa niin kiinniotoissa kuin potkujen palautuksissakin.

Suomalaisilla olisi tehokkaan kauden jälkeen ollut ottajia ympäri Eurooppaa, mutta päätös palata Dresdeniin oli kummallekin lopulta helppo.

– Organisaatio on hyvä, joukkue on hyvä. Tulemme taistelemaan mestaruudesta, perustelee Kyei.

Menestysmahdollisuuksia korostaa myös Sagne.

– Meillä on hyvä nippu koossa. Vuosi sitten homma jäi kesken, ja jo silloin olisimme paremmalla toteutuksella voineet voittaa mestaruuden.

Kaudella 2016 Monarchs eteni GFL:n välieriin asti, jolloin hopeajoukkue Saarland Hurricanes oli kuitenkin dresdeniläisiä niukasti parempi.

Euroopan kovatasoisimpana liigana pidetyssä GFL:ssä pelaa kaudella 2017 neljä suomalaista. Kulmapuolustaja Santeri Inkinen siirtyi joulukuussa Frankfurtiin ja tukimies Roni Salonen helmikuussa hallitsevan mestarin Braunshweigin riveihin. Kaikki suomalaispelaajien joukkueet pelasivat vuosi sitten pudotuspeleissä.

GFL-kausi alkaa huhtikuun lopussa ja huipentuu lokakuun alussa Berliinissä pelattavaan loppuotteluun.

Lähde: Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto