Upea rajapyykki rikki naisten Mestaruusliigassa – toisena pelaajana sarjan historiassa

© Kuva: Juha Tamminen

Oriveden Ponnistuksen passari Maria Tuominen saavuttaa tiistaina upean rajapyykin.

Tuomisesta tulee kaikkien aikojen toinen naispelaaja kotimaisella lentopallon pääsarjatasolla, joka saa täyteen 500 ottelua.

Tuominen pelasi ensimmäisen liigaottelunsa reilut 20 vuotta sitten, 4. tammikuuta 1997 Euran Raikun paidassa vasta 14-vuotiaana.

Tuominen on esiintynyt liigassa 19. kauden aikana, joista kymmenen Euran Raikun/LiigaEuran paidassa, yhden Laihian Lujattarissa, neljä Vanajan RC:N/HPK:n paidassa, kaksi LP Kangsalassa ja nyt kaksi Oriveden Ponnistuksessa.

Tuominen on voittanut urallaan kaksi SM-kultaa ja kaikkiaan kahdeksan mitalia. Suomen Cupin hän on ollut voittamassa kolmasti. Kauden naistulokkaaksi hänet valittiin 2001 ja liigan tähdistöön 2008. Naisten maaotteluita ”Mantulla” on 58 kappaletta.

Kaikkien aikojen ykkösenä naisten pääsarjatason ottelumäärissä on 564 ottelua pelannut Riitta Byckling. Toiseksi eniten aktiivipelaajista liigaotteluita on nyt LP Viestin Hillaelina Mäntylällä, 361.

Toni Kankaanpäälle 300:s liigaottelu

Vantaa Ducksin Toni Kankaanpää pelaa keskiviikon miesten puolivälierien avausottelussa uransa 300:nnen pääsarjaottelunsa Suomessa.

Kankaanpää debytoi pääsarjassa 21.2.2001 Rocksin paidassa East Volleyta vastaan. Nyt Kankaanpäällä on menossa 12:s liigakausi, kun mies on pelannut 5,5 kautta myös ulkomailla liigauransa aikana. Liigassa Kankaanpää on edustanut Rocksia, Korson Vetoa/Vantaa Ducksia ja Muuramen Lentopalloa.

Lähde: Mestaruusliigan tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.