Helsinkiläinen Tomi Honka (1-0), joutuu kovaan testiin Hartwall-areenalla 27. toukokuuta.

Honka kohtaa toisessa ammattilaisottelussaan ruotsalaisen Marcus Albertsin (4-1) kuusieräiseksi kaavaillussa matsissa. Illan odotetussa pääottelussa Dereck Chisora hakee revanssia Robert Heleniuksesta.

Honka aloitti uransa paidattomana maaliskuussa Saksassa pistevoitolla Mateusz Gatekista, ja tämä on hänen ensiesiintymisensä paidattomana kotiyleisön edessä. Helsinkiläinen voi odottaa Albertsista tiukkaa testiä.

Kokeneempi tukholmalainen on jo aloittanut henkisen sodankäynnin ja hakee vertailukohtaa kaukaa historiasta, sillä Ruotsin vallan aika päättyi 1800-luvun alussa.

– Tulen hallitsemaan kehätapahtumia aivan kuten Ruotsi aikoinaan hallitsi Suomea. Suosittelen häntä ottamaan pr-kuvat ennen ottelua, sillä muotoilen hänen kasvonsa uuteen uskoon Hartwall-areenalla, Alberts uhoaa tiedotteessa.

Urallaan kolme Suomen mestaruutta sekä Pohjoismaiden mestaruuden iskenyt Honka ottaa vastustajan uhon rauhallisesti.

– Hartwall-areenalla otteleminen on ollut unelmani lapsesta saakka. Nyt se vihdoin toteutuu, ja vieläpä isoimmassa mahdollisessa tapahtumassa! Suomi-Ruotsi-kamppailu saa varmasti yleisön syttymään, Honka sanoo.

– Kaveri taisi huudellakin, että laittaa mun ”baby facen” uuteen uskoon. Kova uhkaus kaverilta! En oikeastaan viitsi edes noteerata tuota heittoa muuten kuin, että toivottavasti kundi pysyy sanojensa takana, niin saadaan kunnon sota aikaiseksi! Olen kiertänyt paljon maailmalla ja ollut monissa kovissa kehissä. Toistaiseksi kasvot ovat vielä pysyneet aika ehjänä.

Hongan ja Albertsin alemman raskaan sarjan ottelu on ensimmäinen vahvistettu Helenius-Chisora-illan esiottelu. Illan muut otteluparit tullaan julkaisemaan lähiaikoina.