Kenialaisjuoksijat ottivat voitot miesten ja naisten puolella arvostetulla Bostonin maratonilla.

Geoffrey Kirui otti miesten sarjan voiton ajalla 2.09.37. Toiseksi tullut Yhdysvaltojen Galen Rupp hävisi 21 sekuntia. Kolmas oli Japanin Suguru Osako ajalla 2.10.28.

Naisissa voitto meni myös Keniaan. Ensimmäistä kertaa Bostonin kisaan osallistunut 37-vuotias Edna Kiplagat oli ykkönen ajalla 2.21.52. Keniassa syntynyt, mutta nykyisin Bahrainia edustava Rose Chelimo oli toinen. Yhdysvaltalainen Jordan Hasay oli kolmas.

Amerikkalaisjuoksijoiden panos oli yllättävän vahva. Naisten neljästä kärkisijasta kaksi meni Yhdysvaltoihin ja miesten puolella kärkikymmenikössä oli peräti kuusi jenkkiä. Amerikkalaiset eivät ole menestyneet Bostonissa näin hyvin vuoden 1986 jälkeen, jolloin ammattilaiset saivat ottaa kisaan osaa.

– On niin jännittävää nähdä amerikkalaisten olevan kilpailukykyisiä täällä, Riossa pronssia maratonilla napannut Rupp kertoi AP:n mukaan.

Bostonin maraton on juostu vuodesta 1897 lähtien.