Suomalaisten snookerpelaajien ykkösnimi Robin Hull aloittaa pian MM-karsinnat.

Hull kohtaa keskiviikkona karsintojen avauskierroksella Reanne Evansin. 31-vuotias britti on peräti 11-kertainen naisten maailmanmestari. Evans sai osallistumisoikeuden MM-karsintoihin viime vuoden maailmanmestaruutensa ansiosta.

Suomen snookerjaoston lajipäällikkö Petri Pallaspuro uskoo Hullin olevan vahvoilla. Hänen mukaansa vastustajan sukupuoli ei Hullia hetkauta.

– Hyvin pitää pelata, koska kaikki siellä ovat hyviä pelaajia. Ei siinä pelata vastustajaa, vaan palloja vastaan. Oman hyvän pelin pitäisi riittää jatkoon, Pallaspuro kertoi SuomiUrheilun haastattelussa.

– Evans on vaarallinen, muttei ole pelannut erityisen hyvin tällä kaudella. Jos Robin on omalla hyvällä tasollaan, niin ei pitäisi olla ongelmia, Pallaspuro jatkoi.

Hull on aiemmin edennyt karsinnoista kolmesti varsinaiseen MM-lopputurnaukseen, vuosina 2002, 2014 ja 2015. 42-vuotiaalla suomalaisella on hyvät saumat yltää temppuun neljännen kerran.

– Robin on tehnyt sen ennenkin. Hänen etunaan on pitkät ottelut ja jatkoon etenee kymmenellä voitolla, Pallaspuro muistutti.

Jos Hull onnistuu voittamaan Evansin, niin seuraavalla kierroksella vastassa on Matthew Stevens tai Lee Walker. Ennakkoon todennäköisin viimeisen karsintakierroksen vastustaja on loistokautta pelaava Anthony Hamilton.

– Hän on paha vastus ja pelannut todella hyvin tällä kaudella. Hän aloitti nollilta, mutta on noussut jo 30 joukkoon maailmanrankingissa. Jos pelit menevät ennakkoasetelmien mukaan, niin tämä kolmas matsi ratkaisee Hullin kohtalon, Pallaspuro totesi.

Karsintaturnauksessa on mukana 128 pelaajaa, joista 16 parasta lunastaa pelioikeuden Sheffieldissä pelattavan MM-turnauksen pääsarjaan. Maailmanlistan 16 parasta pelaajaa ovat jo varmistaneet paikkansa loppuhuipennukseen, joka alkaa lauantaina 15. huhtikuuta.

– Aina puhutaan MM-lopputurnauksen alkamisesta, mutta nyt se draama jo alkaa. 128 pelaajaa kamppailee pääsystä loppuhuipennukseen. Karsinta on todella jännittävä kisa, Pallaspuro huomioi.