Telinevoimistelun EM-kilpailut käynnistyivät keskiviikkona Romanian Cluj-Napocassa miesten alkukilpailulla. Suomen Oskar Kirmes selvitti upeasti tiensä perjantaina käytävään 6-ottelun finaaliin.

Kirmeksen lisäksi alkukilpailuun osallistuivat suomalaisista Juho Kanerva (hevonen), Elias Koski (permanto, hevonen, renkaat, nojapuut ja rekki), Aaro Lamberg (permanto ja hyppy), Heikki Saarenketo (permanto ja hyppy) sekä Tomi Tuuha (hyppy ja renkaat). Muut suomalaiset eivät selviytyneet finaaleihin.

Rion olympialaisten jälkeen jalkaleikkauksessa käynyt Kirmes oli pisteillä 78,565 karsinnan 23., joka riitti finaalipaikkaan. Suorituksessaan Kirmes näki kuitenkin vielä parantamisen varaa.

– Tämä oli ensimmäinen kunnon ottelu Rion jälkeen. Siihen nähden olen tyytyväinen suoritukseen. Paitsi rekki ottaa päähän, siinä tuli isoja virheitä. Uudet sarjat jännittivät jonkin verran. Kilpailuhyppyni tein ensimmäistä kertaa kovalle alustalle leikkauksen jälkeen, jos ei lasketa podium-harjoitusta, jossa se tuli naamalleen, Kirmes naurahti.

Suomalaisittain odotukset olivat korkealla myös hypyssä, mutta siinä ei finaalipaikkaa tullut. Parhaana suomalaisena Tuuha oli sijalla 13. Saarenkedon sijoitus oli 15. Rikkonaisesta alkukaudesta kärsinyt Tuuha ei kuitenkaan alkanut synkistelemään, vaikka finaalipaikkaa ei tällä kertaa tullutkaan.

– Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen. Renkailla tuli ennätyspisteet uusilla säännöillä. Ensimmäinen hyppy oli todella hyvä ja puhdas. Toinen lähti hyvin, mutta aloin ehkä liian aikaisin keskittyä alastuloon, summasi Tuuha.

Miesten valmentaja Timo Holopainen oli tyytyväinen päivän suomalaissuorituksiin.

”Meillä oli tavoitteena yksi finaalipaikka ja se saavutettiin. Myös Tomin ja Heikin hypyt olivat hyvät, vaikka finaalipaikkaa ei tullut, Holopainen arvioi.

Lähde: Voimisteluliitto