Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen, Maija Hakala ja Anni Kainulainen voittivat viimeisen hiihdon Suomen Cupin viestikilpailun Ylitorniolla.

Hämeenlinnan Hiihtoseura kuittasi näin koko cupin voiton.

– Voitto tuntuu aina hyvältä, on hienoa, että meitä on haastettu tällä kaudella paremmin kuin viime vuonna. Se on vain hyvä asia meille. Alkaa olemaan jo tosi väsynyt olo, mutta varmaan hiihdän vielä huomenna kauden päätöskilpailun, kommentoi voittajajoukkueen maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen huomista 30 kilometrin SM-kilpailua YLE:n TV-lähetyksessä.

Muutkaan mitalistit eivät olleet yllätyksiä: Vuokatti Ski Team Kainuu hävisi voittajalle 18,4 sekuntia ja Aino-Kaisa Saarisen ankkuroima Lempäälän Kisa 55 sekuntia. Muut joukkueet eivät päässeet minuutin sisään voittajasta.

– Olemme olleet palkintopallilla monesti tällä kaudella, tykkään viestihiihdoista tosi paljon ja nämä ovat aina hienoja kilpailuja, Saarinen kertoi YLE:n haastattelussa.

Huomenna kausi päättyy, kun hiihdetään Suomen mestaruuksista naisten 30 ja miesten 50 kilometrillä. Saarinen oli ehtinyt jo käydä tutustumassa rataan.

– Kävin kiertämässä radan eilen, se on kyllä todella rankka. Pitää lähteä maltilla liikkeelle, siinä on neljä kovaa kierrosta.