Puolen miljoonan jättipotti menossa sivu suun dopingkäryn takia – kuka voittaa maratonsarjan?

© Kuva: Getty Images

Abbott World Marathon Majors X -sarjan palkinnot on määrä jakaa Bostonin maratonin yhteydessä 17. huhtikuuta.

Naisten sarjan voittajaa ei kuitenkaan voida vielä julistaa, sillä sarjaa johtaa ennen Bostonin tapahtumaa dopingista kärähtänyt Jemima Sumgong. Kenialaisen kilpailujen ulkopuolella otetusta dopingnäytteestä on löytynyt EPO-hormonia (uutinen).

World Marathon Majors -sarjaa ei voi voittaa henkilö, joka on kärähtänyt dopingista. Mikäli Sumgongin B-näytekin on vilpillinen, menettää Sumgong mahdollisen World Marathon Majors -sarjan ykkössijan ja hulppean 500 000 dollarin rahapalkinnon. Sumgongilla on 16 pisteen ero Kenian Florence Kiplagatiin.

Abbott World Marathon Majors X -sarjaan kuuluu arvostetut maratonkisat Tokiossa, Bostonissa, Lontoossa, Berliinissä, Chicagossa, New Yorkissa sekä olympialaisissa ja MM-kisoissa. Sarjaan lasketaan mukaan jokaisen juoksijan kaksi parasta tulosta. Pisteitä jaetaan aina viidelle parhaalle juoksijalle per kisa. Tasatilanteessa ratkaisee keskinäiset sijoitukset. Rankingtilanteen näet täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.