Kansainvälisen yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe sanoo, että venäläisten on pakko osoittaa olevansa tosissaan antidoping-asioiden kanssa, ennen kuin he voivat kaikki palata takaisin kansainväliselle yleisurheilukentille.

Osa venäläisurheilijoista on saanut armon osallistua Lontoon MM-kilpailuihin kesällä, mutta heitä on vain kourallinen.

– Jos he eivät osoita todellista uudistushalukkuutta tässä asiassa, ei muutosta ole tulossa, Coe sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Venäläiset yleisurheilijat suljettiin pois kansainvälisiltä kentiltä marraskuussa 2015, kun löytyi todisteita valtiojohtoisesta dopingin käytöstä.

IAAF teki venäläisille listan asioista, jotka heidän on korjattava, jos he heluavat palata. Liiton tuoreen tutkimuksen mukaan niistä kuusi on edelleen korjaamatta. Seuraava raportti asiasta julkistetaan heinäkuussa.

– Olemme tässä lajissa tottuneet tekemään viime vuosina koviakin päätöksiä. Emme aio löysätä linjaamme. Meidän on oltava varmoja, että he ovat tässä asiassa tosissaan ja asiat etenevät sovitusti, Coe painotti.

– En halua spekuloida liikaa, mutta jos kehitystä ei tapahdu heinäkuuhun mennessä ja tilanne on sama kuin nyt, meidän on mietittävä tarkkaan, mitä teemme seuraavaksi, Coe varoitti.