Suomella oli tiistaina painonnoston EM-kisoissa Kroatian Splitissä parikin naisurheilijaa tulessa.

Naisten painoluokassa 63 kiloa olympiakävijä Anni Vuohijoki jäi tempauksessa alkupainoihin 90 kiloon. Samoin kävi Saara Leskiselle, jonka alkupainot olivat 84 kiloa.

Työntönostoissa Vuohijoki teki Suomen ennätyksen 111 kiloa toisella yrittämällä. Yhteistulos oli 201 kiloa, joka on myös uusi Suomen ennätys. Leskinen työnsi 107 kiloa ja yhteistulos oli 191 kiloa.

– Kilpailu oli vaiherikas ja sisälsi vaarallisia tilanteita eli minulle tyypillinen. Tempauksessa olin tyytyväinen 90 kilon aloitukseen, mutta toisessa yrityksessä kämmen jo vähän repesi. Kolmannessa se repesi kunnolla, eikä nosto sen vuoksi onnistunut, Vuohijoki sanoo Painonnostoliiton verkkosivuilla.

– Työnnössä olisi ollut rahkeissa varaa isompiinkin rautoihin. Ensimmäinen yritys hylättiin ylöstyönnön pomputtamisesta, mutta toisella sain virheen korjattua ja työnnettyä sen. 116 kiloa tuli hyvin rinnalle, mutta harmittavasti ylöstyöntö meni vähän eteen.

Yhteistuloksissa Vuohijoki sijoittui toistaiseksi kisojen parhaana suomalaisena sijalle seitsemän, kun taas Leskisen sijoitus oli kymmenes. Sarjan 63 mestari oli Romanian Loredana Toma, joka tempaisi 100 kiloa ja työnsi 126 kiloa.

Lähde: Painonnostoliiton verkkosivut