Entinen kymmenottelija ja nykyisin Jyväskylän Kenttäurheilijoiden valmennuspäällikkönä toimiva Jarkko Finni uskoo Suomen saavan pian lisää uusia kovan tason yleisurheilijoita.

Finni näkee, että yleisessä sarjassa kansainvälinen arvokisamenestys on lähiajat tuttujen yksilöiden varassa, mutta takaa on kasvamassa kokeneille menestyjille työn jatkajia.

– Sanoin jo muutama vuosi sitten, että naisten huippu-urheiluun kannattaa satsata. Sieltä on nousemassa erittäin hyviä tyyppejä. On suoranainen ihme, jos näistä ei kasva kansainvälisiä menestyjiä, Finni sanoo SUL:n tiedotteessa.

– Pojissakin on hyviä tyyppejä, mutta naisissa on enemmän urheilijoita, joilla läpimurto huipputasolle ei ole kaukana. Esimerkiksi Wilma Murrolta se vaatii vain tulostason vakiintumista, Finni huomauttaa.

Finnin mukaan nuorilta lupauksilta voi odottaa vahvaa panosta tänä kesänä.

– Viime vuodet on puhuttu, että meillä on vahva nuorisokaarti. Sen pitäisi nyt realisoitua mitaleina ja pistesijoina, kun kesällä on 19- ja 22-vuotiaiden EM-kilpailut, Finni toteaa.

Teneriffan leirillä Finnin ajan vievät henkilökohtaiset valmennettavat Ada ja Emma Koistinen sekä toista vuotta Finnin valmennuksessa harjoitteleva 400 metrin aitojen hallitseva Suomen mestari Petteri Monni.

– Ada keskittyy nyt kolmiloikkaan ja pituushyppyyn. Tavoitteena ovat 19-vuotiaiden EM-kisat. Emma painottaa ensimmäisen kerran 400 metrin aitoja, vaikka juoksee myös 100 metrin aitoja. Katsotaan kuinka pitkälle yhden vuoden aikana 400 metrin aidoissa päästään. Tavoite on 22-vuotiaiden EM-kisoissa.

– Kaikkien osalta tilanne näyttää kesää ajatellen hyvältä. Kaikki ovat olleet terveinä koko harjoituskauden ja kaikille on sopivat tavoitteet, Adalle ja Emmalle 19-ja 22-vuotiaiden EM-kisat ja Petterille Universiadit, Finni kertoo.