Suomen nuorten salibandymaajoukkue tarjoili U19-ikäluokan MM-kisoissa Växjössä melkoisen näytöksen kaatamalla alkusarjan toisessa ottelussaan isäntä Ruotsin 14-7. Voitto sivuaa Suomen kaikkien aikojen suurimpia Ruotsista salibandymaaotteluissa.

Växjön jättihallin 2000-päinen yleisö sai huutaa ensimmäisenä, kun Otto Weidman löi ilmasta Ruotsin johtoon. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun Joona Rantala tasoitti komealla laukauksella takayläkulmaan ja heti seuraavassa vaihdossa Toni Rintala kiskaisi Suomen johtoon.

Suomi repäisi ratkaisevan eron hämmästyttävällä tehojaksolla toisen erän alkuun, kun Perttu Järvinen, Antti Suomela, Heikki Iiskola ja Joona Rantala muuttivat runsaassa kahdessa minuutissa lukemiksi 6-1 Suomelle. Aikalisänsä jälkeen Ruotsi sai hetkeksi otetta muttei kyennyt kuromaan eroa kolmea maalia pienemmäksi.

Kolmannessa erässä Suomi katkoi Ruotsin hyökkäyksiä ja ampaisi nopeisiin hyökkäyksiin komistelemaan lukemia vielä kuudesti.

– Saatiin pystyyn kunnon maalikarkelot kaverin kotikentällä ja onnistuttiin niissä asioissa, joissa valmentajat halusivatkin, Suomen hyökkääjä Eero Jalo kertoi.

Suomen päävalmentaja Heikki Luukkonen pysyi komeasta tuloksesta huolimatta korostetun rauhallisena.

– Tyypillinen nuorten peli eli vauhtia, vaarallisia tilanteita ja paljon maaleja. Alussa oli meilläkin pomputtelua, mutta vähitellen saatiin onnistumisia ja peli rentoutui. Aina kun saadaan näin leveälti onnistumisia, se tekee hyvää koko joukkueen pelille, Luukkonen sanoi.

Iiskola oli kolmella maalillaan ja kahdella maalisyötöllään Suomen pisterohmu, ja hänet palkittiin sinivalkoisten parhaana pelaajana. Rantala ja Suomela kokosivat saldon 2+1.

Lähde: Salibandyliitto