Rio de Janeiron olympiakisojen keihäänheiton kärkinelikko Thomas Röhler, Julius Yego, Keshorn Walcott ja Johannes Vetter kilpailee Kuortaneen Eliittikisoissa 17. kesäkuuta. Neljä päivää aikaisemmin sama ryhmä heittää Turussa Paavo Nurmi Gamesissa.

Kummassakin kilpailussa nelikon haastaa suomalaisheittäjistä ainakin Tero Pitkämäki.

– Kuortaneen kenttä on ainoa maailmassa, jossa neljä eri heittäjää on ylittänyt 91 metriä. Saapa nähdä, tuleeko tuohon joukkoon nyt uusia nimiä, sanoo Kuortaneen Eliittikisojen urheilijahankinnasta vastaava Tero Heiska.

Kuortaneen kenttäennätys on Aki Parviaisen vuonna 1999 heittämä 93,09, jonka Röhler pudotti Dohassa 93,90 kantaneella heitollaan maailman kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi.

Yli 91 metriä ovat Kuortaneelle heittäneet myös Pitkämäki (91,53), Kreikan Konstandinos Gatsioudis (91,69) ja tshekki Jan Zelezny (91,04).

Tänä kesänä Kuortaneen keihäskilpailuun ovat Pitkämäen ja olympiakisojen kärkinelikon ohella tulossa ainakin Ruotsin Kim Amb, Agentiinan Braian Toledo ja Qatarin Ahmed Bader Magour.

– Odotamme mielenkiinnolla mitä Suomen parhaat heittäjät tekevät kauden ensimmäisissä kisoissa. Meillä on paikat 2-3 suomalaiselle heittäjälle Teron lisäksi, Heiska sanoo.

Hyviä keihäskisoja on luvassa alkukesästä ainakin Vantaalla Kultainen Keihäs -kilpailussa (27.5), Raaseporin Tähtikisoissa (4.6.) ja Paavo Nurmi Gamesissa (13.6)

Rion keihäskisan kärkinelikon kausi on alkanut lupaavasti: Röhlerin 93,90 on kauden kärkitulos ja Vetterin 89,68 tilaston kakkonen. Yego on heittänyt 81,94. Walcott aloittaa kilpailemisen toden teolla vasta Vantaalla.

Lähde: SUL