Kolme kenialaista pitkän matkan juoksijaa on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon, uutisoi nairobilaisaviisi Daily Nation.

Pariisin maratonin tämän vuoden voittaja Purity Rionoripo, Tokion maratonin tämän vuoden voittaja Sarah Chepchirchir ja Pariisin maratonin viime vuoden mestari Visiline Jepkesho ovat joutuneet toistaiseksi kilpailukieltoon.

Kenialaisnaisten managerointiyhtiö Rosa Associati Company on päätöksen taustalla. Vielä on epäselvää, että mistä naisia epäillään.

– Olemme hyllyttäneet joitakin urheilijoita ja tutkimme asiaa Kenian hallituksen kanssa, manageriyhtiön johtaja Federico Rosa totesi.

Kilpailukiellossa oleva kolmikko on harjoitellyt yhdessä Jemima Sumgongin kanssa. Sumgong voitti Riossa maratonin, mutta jäi tämän vuoden puolella kiinni EPO:sta. Hän on saamassa neljän vuoden kilpailukiellon.

Kenian yleisurheiluliitto ei ole tietoinen, mistä hyllytyksessä on kysymys.

– Olemme kutsuneet Rosan Nairobiin, jotta hän voi selittää asian yksityiskohtaisesti. Haluamme selvityksen, että miksi urheilijoita on hyllytetty ja että onko heillä joitain todisteita positiivisista dopingtesteistä, Paul Mutwii Kenian liitosta sanoi.