Tshekkiläinen kohuampumahiihtäjä Gabriela Koukalova jatkaa suorasukaisia kommenttejaan.

Koukalova on kritisoinut voimakkaasti kansainvälisen ampumahiihtoliiton dopingpolitiikkaa, joka ei ole ollut riittävän tehokasta. Koukalova protestoi maaliskuun sprintticupin kukitusseremoniassa jättäen kättelemättä kansainvälisen ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Anders Bessebergiä (katso tästä).

– Muut urheilijat olivat puolellani Bessebergin tapauksessa. He ovat myös sitä mieltä, ettei herra Besseberg kiinnitä riittävästi huomiota ampumahiihtäjien ongelmiin. Hän keskittyy itseensä, Koukalova paukauttaa Championatin mukaan DVTV Forumille.

– En usko, että ainoastaan venäläisillä on dopingongelmia. Suurin osa tapauksista kohdistuu heihin, mutten voi väittää, että muiden maiden urheilijat olisivat kaikki puhtaita.

Koukalova sanoo tarkoittavansa esimerkiksi saksalaista ampumahiihtäjä Evi Sachenbacher-Stehleä, joka kärysi piristeestä Sotshin olympiakisoissa ja sai kotimaansa lajiliitolta kahden vuoden kilpailukiellon. Dopingkäryä ennen Koukalova sanoo ihmetelleensä Sachenbacher-Stehlen tulosparannusta. Koukalova oli jopa onnitellut Sachenbacher-Stehleä huippukunnosta.